1 aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. Cele mai tari farse făcute de-a lungul timpului!

0
382

Pe 1 aprilie, e Ziua Păcălelilor. Oamenii obișnuiesc în această zi să facă tot felul de farse, unele amuzante, altele de-a dreptul oribile, dar doar câteva au reușit să devină istorie.

big ben londra - 1 aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. Cele mai tari farse făcute de-a lungul timpului!In 1980, BBC a anuntat ca, pentru a putea tine pasul cu vremurile, Big Ben va trece la formatul digital. Vestea i-a socat pe ascultatori, care au inceput imediat sa protesteze.

 

 

zana - 1 aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. Cele mai tari farse făcute de-a lungul timpului!In 2007, site-ul “Lebanon Circle”, destinat pasionatilor de magie, a postat o imagine cu o creatura care semana cu o zana, precizand ca a fost descoperita de un barbat care isi plimba cainele in apropiere de un vechi drum roman din Derbyshire. Zeci de mii de vizitatori au venit sa vada creatura, insa la scurt timp proprietarul site-ului a marturisit ca a fost vorba de o farsa.

sydney iceberg hoax - 1 aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. Cele mai tari farse făcute de-a lungul timpului!In 1978, in Portul Sydney a aparut o barja care tragea un iceberg. Dick Smith, un om de afaceri din zona, a sustinut ca a fost adus din Antarctica si ca va fi taiat in bucatele mici, pe care le va vinde pentru 10 centi fiecare. Statiile radio au relatat despre acest eveniment pe larg, insa cand a inceput sa ploua, s-a descoperit ca “icebergul” era facut de fapt din spuma de ras.

 

Loch Ness monster - 1 aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. Cele mai tari farse făcute de-a lungul timpului!Pe 1 aprilie 1972, ziarele din toata lumea scriau ca a fost descoperit cadavrul monstrului din Loch Ness, de o echipa de cercetatori. Jurnalistii relatau chiar ca are peste 5 metri lungime insa cand cadavrul a fost analizat, s-a descoperit ca era vorba de fapt de o foca-elefant, iar John Shields, angajatul unei gradini zoologice, a marturisit ca el a plasat lesul in acel loc, asta dupa ce a facut “mici” modificari la el.

 

patrick moore astronomy - 1 aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. Cele mai tari farse făcute de-a lungul timpului!Pe 1 aprilie 1976, in timpul unui interviu la radioul BBC 2, astronomul Patrick Moore a anuntat ca, la ora 9:47, va avea loc un eveniment astronomic “unic in viata”. Mai exact, Pluto urma sa se deplaseze in spatele planetei Jupiter, iar acest fenomen urma sa reduca forta atractiei gravitationale de pe Pamant. Moore le-a spus ascultatorilor ca daca vor sari in acel moment, vor simti ca plutesc. Sute de oameni au sustinut apoi ca s-a intamplat asa cum a prezit Moore, iar o femeie a declarat chiar ca a plutit prin camera.

spaghetti - 1 aprilie, ZIUA PĂCĂLELILOR. Cele mai tari farse făcute de-a lungul timpului!In 1957, in timpul unei emisiuni difuzate de postul Panorama, a fost prezentat un reportaj de trei minute despre o localitate din sudul Elvetiei in care oamenii cultiva spaghete. Mai multi “localnici” au demonstrat in fata camerei cum culegeau spaghetele din copaci si le puneau in cos. “Nimic nu se compara cu spaghetele din gradina ta”, adaugau acestia. Fascinati, oamenii au sunat la BBC si au intrebat cum pot cultiva si ei spaghete, iar postul le-a raspuns: “Puneti spaghetele in sos de rosii si sperati ca va functiona”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.