1 mai 2015, ziua “Z” a cardului de sanatate

0
173

card sanatate - 1 mai 2015, ziua "Z" a cardului de sanatate

A început numărătoarea inversă până la data de la care nimeni nu va mai avea parte de medicamente și servicii medicale dacă nu deține card de sănătate. 1 mai este această dată, iar bună parte dintre vrâncenii care au intrat în posesia cardurilor, le pot deja folosi, fiind activate. Există însă cîteva categorii de persoane care refuză nu doar activarea cardurilor, ci și să intre în posesia lor. Este vorba despre oameni care invocă motive religioase. Autoritățile sanitare fac însă apel la populație și avertizează: nu ai card, plătești orice consultație.

De la 1 mai serviciile medicale oferite persoanelor care nu își activează cardurile sunt puține. Este vorba despre un pachet minim de servicii, care include transportul cu ambulanța în cazul unei urgențe și îngrijiri medicale în UPU, precum și o gamă redusă de investigații în aceleași Unități de Primire Urgențe din spitale.

În schimb, asigurații care au și folosesc un card de sănătate vor avea parte de un pachet larg investigaţii medicale.

Tocmai de aceea, fiecare dintre noi ar trebui să fie conștient de utilitatea acestui document. Cei care nu primesc, însă, cardurile până pe 1 mai vor putea beneficia de servicii extinse în baza unor adeverințe medicale.

În județul Vrancea numărul persoanelor care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate este mai mic de 7 mii. (C.T.)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here