10 persoane evacuate de la o pensiune din Lepșa după ce apele au luat podețul din zonă. 2 pescari salvați din mijlocul apelor

0
608

Ploile au făcut, din nou, prăpăd în județul Vrancea. În zona de munte a județului a plouat abundent, râurile și pâraiele umflându-se și provocând distrugeri. Tot din cauza ploilor, s-au înregistrat două situații deosebite. Astfel, sâmbătă noapte, pompierii au intervenit pentru evacuarea a 10 persoane (9 adulţi şi 1 copil) de la o pensiune din localitatea Lepşa, comuna Tulnici.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în data de 18.06.2016, în jurul orei 22.00 şi imediat s-au deplasat către locul indicat două echipaje de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD. La intervenţie a participat şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Tulnici. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că singura problemă o reprezenta faptul că accesul către pensiune se putea face doar pietonal, turiştii manifestându-şi dorinţa de a părăsi locaţia, au fost evacuaţi şi transportaţi în Tabăra Gălăciuc din comuna Tulnici.

De asemenea, un echipaj de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a intervenit pentru evacuarea a 2 persoane surprinse de ape pe o insulă formată între două braţe ale râului Trotuş, în dreptul cartierului Burcioaia al municipiului Adjud. Acest eveniment a fost anunţat la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în dimineaţa acestei zile, în jurul orei 07.20 şi imediat s-a deplasat către locul indicat un echipaj de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o barcă pneumatică.

Echipajul a intervenit cu ajutorul bărcii pneumatice pentru aducerea la mal, în siguranţă, a celor două persoane.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here