100 milioane de euro, sprijin de la Guvern pentru antreprenori

0
72

Reprezentanții HoReCa și cei ai întreprinderilor mici și mijlocii au un nou ajutor de la Guvernul României pentru a trece peste criza care i-a pus la încercare în pandemia de coronavirus. Ieri a fost adoptată Ordonanța de Urgență inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, privind finanțarea pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, prin Programul de finanțare „ELECTRIC – UP”. Programul „ELECTRIC – UP” beneficiază de o alocare bugetară de 100 milioane de euro și se adresează întreprinderilor mici și mijlocii și a persoanelor juridice române care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activitățile corespunzătoare domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vine în sprijinul antreprenorilor din domeniul HoReCa pentru a le permite să-și crească eficiența energetică, contribuind, în același timp și la atingerea ținelor de reducere a gazelor cu efect de seră. Este o măsură de tip win-win, în care operatorii economici destul de greu încercați în această perioadă și lipsiți, în anumite cazuri, de capitalul necesar investițiilor, primesc o gură de oxigen, în timp ce contribuim la crearea unui mediu economic competitiv și sustenabil. Sunt ferm convins că acest program va da roade rapid, atât în ceea ce privește performanța economică și sustenabilitatea societăților comerciale, cât și în ceea ce privește țintele de mediu”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Sumele necesare implementării Programului de finanțare se asigură anual, de la bugetul de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu destinația finanțării proiectelor în eficiență energetică și dezvoltării capacităților de producere de energie din surse regenerabile, cu impact asupra reduceri emisiilor de gaze cu efect de seră, în bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.