Zăpada și viscolul au făcut PRĂPĂD în Vrancea! 3 drumuri naționale și mai multe județene rămân ÎNCHISE

1
422

Căderile abundente de zăpadă și viscolul puternic au făcut prăpăd în Vrancea. Drumarii s-au văzut neputincioși în fața vântului care a bătut cu putere și a troienit zăpada pe mai multe drumuri naționale și județene. Problemele cele mai mari au fost în partea de sud-est a județului.

image_7

În continuare, trei drumuri naționale rămân închise circulației rutiere. Este vorba despre DN23A (Gologanu – Ciorăști)DN 23B  (Maicănești – Ciorăști) și DN 2N  (Bogza – Dumbrăveni).

Alte cinci drumuri județene au fost închise circulației pe mai multe sectoare de drum:

DJ202F (Mihălceni – Bălești), DJ204 (Tătăranu – Măicănești), DJ205H (Domnești – Păunești), DJ204P (DN2-E85 – Gugești) și DJ205R (DN2-E85 – Cotești).

Circulația pe DN2-E85 se poate face doar în interiorul județului. Șoseaua europeană care face legătura cu Capitala rămâne închisă de la limita județului Vrancea și până la intrarea în municipiul Buzău. Toate autovehiculele ce tranzitează județul Vrancea au fost trase pe dreapta până la momentul în care drumarii din județul vecin Buzău vor deszăpezi sectoarele de drum cu circulația oprită. Zeci de mașini au fost trase pe dreapta de filtre ale poliției instituite la Focșani, Adjud și Dumbrăveni.

„În acest moment, se află în teren şi intervin în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele afectate peste 420 de efective cu peste 200 mijloace, dintre care aproximativ 330 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Deoarece au fost instituite filtre de IPJ Vrancea pentru restricţionarea traficului autovehiculelor care intenţionau să tranziteze judeţul Vrancea către Buzău, autorităţile publice locale, în colaborare cu inspectoratul pentru situaţii de urgenţă, au pregătit ceai cald pentru a fi distribuit celor care au staţionat temporar în aceste puncte din Focşani şi Adjud”,  transmit reprezentanții ISU Vrancea.

Probleme au fost și la rețelele de alimentare cu energie electrică. În cursul zilei de duminică locuitorii din satul Iugani, comuna Bogheşti şi din satele comunei Tănăsoaia, au rămas fără curent electric. Echipele de la Electrica au reușit să remedieze problema în cursul serii. Luni dimineață, se mai înregistrau probleme cu alimentarea de energie electrică în Cornetu și în satul Țuțu de lângă Corbița.

Trenurile care au tranzitat în cursul zilei de duminică județul Vrancea, au avut întârzieri foarte mari.

elev-zapada

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea împreună cu Instituția Prefectului Vrancea a decis ca luni, 18 ianuarie 2016, să suspende cursurile în toate unitățile de învățământ din județ. Decizia a fost luată urmărind evoluția vremii. Județul Vrancea se va afla până luni seară sub incidența unui COD GALBEN de vreme severă. Conform meteorologilor, ninsorile și vântul puternic vor continua până luni la ora 18:00. Tot în cursul zilei de luni, IȘJ va decide când vor reveni elevii la cursuri.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.