VIDEO+FOTO: Ziua Unirii, sărbătorită la Focșani în prezența lui Tăriceanu

0
1210

La manifestările dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, peste 2.000 de persoane s-au adunat în centrul Focșaniului. În orașul de pe Milcov a fost prezent și Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a primit onorul de la militarii Brigăzii 30 Mihai Viteazu. Alături de acesta, pe scena improvizată în centrul orașului s-au aflat și 3 miniștri din actualul Guvern. Este vorba despre ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, dar și Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor.

mica unire focsani 24 ianuarie 2016 5 - VIDEO+FOTO: Ziua Unirii, sărbătorită la Focșani în prezența lui TăriceanuMarii absenți ai zilei de astăzi au fost președintele României, Klaus Iohannis și premierul în funcție, Dacian Cioloș. Aceștia au fost prezenți în cursul dimineții la manifestările de la Iași, la Focșani fiind trimiși reprezentații acestora.

Mai mulți parlamentari, consilieri județeni, consilieri locali și primari de comune au completat lista de oficiali prezenți la manifestările de duminică.

Discursurile oficialităților au fost legate de însemnătatea Unirii şi despre necesitatea aplicării şi în zilele noastre a principiilor care au dus acum 157 de ani la unirea Principatelor sub un singur domnitor.

La final, pe un ger tăios, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here