Ședință “cu cântec” la CJ Vrancea. Consilierii PNL au părăsit sala la votul de repartizare a banilor pentru primării

0
670

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Vrancea, de miercuri, s-a transformat într-o ceartă generalizată, după ce consilierii opoziției au cerut timp suplimentar să studieze în detaliu proiectul ce urma să fie supus votului.

Consilierii județeni au fost convocați, miercuri în ședință extraordinară la care aceștia trebuiau să voteze proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA și a sumelor din impozitul pe venit. Consilierul județean PNL, Emilian Diaconu a cerut ca ședința să fie amânată cu jumătate de oră pentru studierea proiectului ce urma să fie supus votului, motivând că ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost trimisă consilierilor cu câteva minute înainte de începerea ședinței.

“Motivat de faptul că abia la intrarea în sală am primit propunerile dumneavoastră de repartizare pe unități administrativ – teritoriale, vă propun să ne acordați o pauză de o jumătate de oră pentru consultări. În cazul în care nu ne acordați acest răgaz, noi vom părăsi sala (n.r. consilierii PNL)”, a spus Emilian Diaconu.

“Studierea proiectului înainte de vot, este un drept al meu, prevăzut de lege, prevăzut de regulament. Este și o obligație a mea în fața comunităților locale să văd care sunt propunerile dumneavoastră și să votez în cunoștință de cauză, sau să propun amendamente”, a continuat consilierul PNL.

“Vreau să rog colegii de la PSD, dacă dumnealor consideră că jumătate de oră este prea mult, să putem limita timpul de la jumătate de oră la un sfert de oră”, a completat Valerică Panciu.

În urma votului majorității, ședința a fost suspendată, pentru consultări și studierea priectului de lege aflat pe ordinea de zi, cu un sfert de oră. La finalul celor 15 minute, cei 9 consilieri PNL din cei 21 prezenți la ședința de miercuri, au decis să părăsească sala.

sedinta cj 3 - Ședință "cu cântec" la CJ Vrancea. Consilierii PNL au părăsit sala la votul de repartizare a banilor pentru primăriiLa reluarea ședinței, vicepreședintele CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare a ținut să menționeze faptul că banii nu au fost repratizați pe criterii politice și că plecarea consilierilor din sală a fost nejustificată.

“Acești bani nu au fost repartizați pe nici un criteriu politic. Totul a fost absolut democratic și pentru fiecare localitate în parte, a fost repartizată exact suma alocată”, a spus vicepreședintele CJ Vrancea.

Într-un final, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu majoritate de voturi. Mai jos puteți găsi situația privin repratizarea pe unități administrativ-teritoriale, votată în ședința de miercuri.

pag 1 - Ședință "cu cântec" la CJ Vrancea. Consilierii PNL au părăsit sala la votul de repartizare a banilor pentru primării

pag 2 - Ședință "cu cântec" la CJ Vrancea. Consilierii PNL au părăsit sala la votul de repartizare a banilor pentru primării

pag 3 - Ședință "cu cântec" la CJ Vrancea. Consilierii PNL au părăsit sala la votul de repartizare a banilor pentru primării

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.