UPDATE- Ziua și jaful la Focșani. Un supermarket din oraș, spart de 2 hoți din Brăila

0
1363

UPDATE: Polițiștii au remis vineri un comunicat de presă referitor la jaful de la supermarketul  din Focșani.

Astfel, potrivit Poliției Vrancea, la data de 5 februarie a.c., ora 00.20, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi despre faptul că în interiorul unui market din localitate se află o persoană, fiind activată alarma de efracţie.

În urma deplasării cu operativitate la fața locului, polițiștii au izolat zona și au depistat la etajul al doilea al imobilului un tânăr, de 26 ani, din municipiul Brăila, care purta mănuși și cagulă și încerca să se ascundă printre rafturile magazinului. Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că în imobil au pătruns două persoane ce încercau să sustragă diferite produse, dar si faptul că cea de-a doua persoană bănuită de săvârşirea faptei se deplasează cu un autoturism.

Poliţiștii au instituit imediat filtre în municipiul Focșani, fiind totodată mărit numărul de patrule mixte pedestre în zona respectivă, iar la ora 04,40 autoturismul a fost depistat pe raza municipiului, la volan aflându-se un tânăr, de 19 ani, din municipiul Brăila.

Prejudiciul cauzat în valoare de aproximativ 25.000 lei a fost recuperat în totalitate, urmând a fi predat părţii vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cercetările continuă în vederea documentarii întregii activităţi infracţionale.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Doi tineri, ambii din municipiul Brăila, au fost prinși de polițiștii focșăneni, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce dădeau o spargere la supermarketul Laura, aflat pe strada Bârsei. Hoții aveau o țintă clară: intenționau să fure țigările din magazin. După ce au reușit să pătrundă în interiorul punctului comercial, hoții au încărcat țigările în șapte saci. Din fericire, magazinul avea alarmă, care s-a activat când tinerii puși pe rele au forțat ușa de acces iar polițiștii au fost alertați rapid de firma de pază care supraveghează supermarketul.

Un echipaj al Poliției Focșani s-a deplasat la fața locului și a reușit să-l surprindă pe unul dintre tineri în interiorul magazinului. Celălalt individ, în vârstă de 19 ani, a reușit să fugă înainte de sosirea echipajelor. El a stat ascuns ore bune, polițiștii găsindu-l în cele din urmă în masina sa. Cei doi au fost duși la audieri și cel mai probabil vor fi reținuți. De asemenea, polițiștii încearcă să afle dacă tinerii au mai fost implicați și în alte spargeri, cu atât mai mult cu cât în ultima vreme s-au tot semnalat cazuri de acest gen, în Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here