S-a ajuns la un acord în ce privește numărul de câini la stână

0
463

Acordul între ciobani și reprezentanții Ministerului Agriculturii prevede că oierii vor avea dreptul să aibă șase câini, dacă dețin 300 de mioare. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a precizat că numărul acestora poate crește dacă sunt mai multe oi. Proiectul de lege trebuie să primescă votul Parlamentului.

Propunerea noastră vizează la numărul de câini, şase câini la 300 de oi şi pentru fiecare sută de oi încă un câine. Practic, la 1.000 de oi sunt 13 câini. Mâine se merge la Parlament, pentru că legea iniţial de la Parlament a pornit, şi dacă se înţeleg acolo pe proiectul nostru, dacă mai aduc vreun amendament ceva şi se promovează pe circuit, pentru că noi am prorogat articolul respectiv, cu cele două litere, pentru două luni sau, mai exact, până reuşim să găsim o soluţie”, a spus Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, citat de presa centrală.

La sfârsitul anului trecut, controversata lege de limitare a numărului de câini pe care fiecare cioban trebuie să-l aibă la stână a stârnit ample proteste. La acea vreme, aproape 4.000 de ciobani au contestat inclusiv în Palatul Parlamentului noua lege a vânătorii, care prevedea amenzi pentru oierii care au mai mult de trei câini la stână. Guvernul a fost cel care a amânat intrarea în vigoare a respectivelor articole din lege care i-au nemulțumit pe o mare parte din ciobani

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.