Cea mai modernă unitate de învățământ din Vrancea a fost inaugurată la Panciu

0
388

Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNJCR, Marian Oprișan, împreună cu primarul Iulian Nica au inaugurat vineri, 26 februarie 2016, obiectivul de investiții EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea liceului „Ioan Slavici“, în valoare totală de 30.494.077,94 lei, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Datorită acestui proiect au fost construite două corpuri de clădiri, cu 16 laboratoare de specialitate și o sală multimedia, precum și o bază sportivă modernă. Investiția a mai prevăzut și realizarea unui muzeu dedicat scriitorului Ioan Slavici și a unui observator astronomic, unic în județul Vrancea. Acesta va fi folosit de elevii liceului pentru observațiile astronomice.

La evenimentul de vineri au participat, ca invitați, deputații Ciprian Nicolae Nica și Victor Roman, senatorul Cristian Dumitrescu, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, directorul general al ADR Brăila, Luminita Mihailov, inspectorul școlar Aurora Lefter, Benone Pușcă – cetățean de onoare al orașului Panciu și președinte fondator al Universității „Danubius“ Galați și profesorii universotari Valentin Popa  – cetățean de onoare al orașului Panciu și Ionel Marcel Popa, de la Iași.

După tăierea panglicii inaugurale, invitații au vizitat sala multimedia, noile laboratoare, sălile de clasă și baza sportivă a liceului.

Inaugurare EDU PANCIU 1 - Cea mai modernă unitate de învățământ din Vrancea a fost inaugurată la PanciuEDU PANCIU este primul proiect cu finanțare europeană implementat de Primăria Orașului Panciu. Un proiect ambițios, de anvergură, cu o valoare foarte mare, realizat impecabil. Pot spune că această investiție reprezintă un vis împlinit, atât pentru elevi și profesori, cât și pentru Primăria Orașului Panciu, pentru care învățământul a fost, este și va continua să rămână un domeniu prioritar. EDU PANCIU a fost un proiect implementat cu gândul la generația de mâine a comunității noastre, la cei care vor prelua de la noi ștafeta, pentru a ne conutinua munca. Acum sunt sigur că absolvenții acestui liceu vor reuși să se ridice la înălțimea așteptărilor noastre, deoarece startul lor în viață va fi unul foarte bun, datorită condițiilor de studiu de excepție de care vor beneficia, de acum înainte“, a declarat primarul Iulian Nica.

Acesta a ținut să amintească de inițiatorul proiectului, regretatul primar Ion Petre, în memoria căruia cei prezenți au păstrat un moment de reculegere. Ulterior, Iulian Nica le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la implementarea cu succes a proiectului.

Aș vrea să-i mulțumesc domnului președinte Marian Oprișan, care a fost întotdeauna alături de noi și ne-a sprijinit, necondiționat, pentru asigurarea surselor de finanțare; domnului deputat Ciprian Nica, doamnei Luminița Mihailoc, de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud- Est Brăila, precum și echipei de implementare a proiectului, care a avut grijă ca această investiție să fie finalizată la termen și în bune condiții. Nu în ultimul rând, aș vrea să vă mulțumesc dumneavoastră, cadrelor didactice, elevilor și părinților, pentru că ați avut încredere în noi și ne-ați fost mereu alături!“, a afirmat primarul Iulian Nica.

Președintele Marian Oprișan a declarat că inaugurarea proiectului EDU PANCIU reprezintă un eveniment extrem de important atât pentru orașul Panciu, cât și pentru județul Vrancea, întrucât este primul obiectiv din educație realizat la un asemenea nivel.

Inaugurare EDU PANCIU 14 - Cea mai modernă unitate de învățământ din Vrancea a fost inaugurată la Panciu„Un astfel proiect, pentru care mă bucur extraordinar de mult, nu există în regiunea de Sud-Est sau în Moldova. Astăzi, am finalizat o investiție importantă pentru viitorul acestei comunități, pentru viitorul orașului Panciu, pentru viitorul județului Vrancea. Le mulțumesc proiectanților, constructorilor, arhitecților, doamnei director general al ADR Brăila, Luminița Mihailov și tuturor celor care au muncit la acest proiect de excepție. Avem datoria să investim în educația copiilor noștri, avem datoria să investim în tot ce înseamnă infrastructura privind calitatea vieții. Vă doresc multă sănătate și să dea Dumnezeu să ne vedem sănătoși și cu prilejul inaugării altor obiective pe care tot împreună le vom finaliza în orașul Panciu“, a spus președintele Marian Oprișan.

Acesta a primit, din partea primarului Iulian Nica, Placheta Orașului Panciu, iar de la directorul Andrei Igor Manovici, Trofeul Liceului „Ioan Slavici“ – cea mai înaltă distincție a instituției, precum și o Diplomă de onoare. Trofeul Liceului „Ioan Slavici“ și o diplomă de onoare a primit, la rândul său, și primarul Iulian Nica.

Plachete ale Orașului Panciu au primit, de asemenea, și ceilalți invitați la eveniment – parlamentari, oficialități județene și profesori universitari, precum și managerul de proiect, Silviu Tacu, de la Unitatea de Implementare Proiecte cu Finanțare Europeană, din cadrul Primăriei Orașului Panciu.

Evenimentul s-a încheiat cu dezvelirea plăcii obiectivului de investiții, de către președintele Marian Oprișan și primarul Iulian Nica.

Inaugurare EDU PANCIU 52 - Cea mai modernă unitate de învățământ din Vrancea a fost inaugurată la Panciu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.