Dig la Vînători ridicat în calea dezastrelor. Oamenii din 3 localități sunt feriți acum de inundații

0
651

Autoritățile locale din comuna Vînători au reușit să finalizeze construcția digului de protecție de pe râul Putna. Construcția a fost realizată exclusiv cu bani de la Guvern și a costat 80 de miliarde de lei vechi. Vasile Lupu, primarul comunei spune că lucrările de construcție au durat aproximativ un an și două luni de zile iar rezultatul îi mulțumește pe deplin, atât pe el cât și pe cetățenii comunei.

“A fost o muncă de aproape un an și jumătate. M-am zbătut ca acest dig să fie construit să putem evita ceea ce s-a întâmplat în anul 2005. Eu personal, am o mare mulțumire sufletească văzând acest proiect finalizat”, a spus Vasile Lupu, primarul comunei Vînători.

Cu o lungime de 3,5 km, construcția este menită să ferească locuitorii din Mirceștii Vechi, Jorăști și Rădulești de inundații devastatoare, așa cum au fost cele din 2005. Atunci, satul Mirceștii Vechi a fost inundat în totalitate, iar în Rădulești au fost inundate 150 de case, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din casele construite.

“Când creștea un pic apa oamenii erau foarte speriați. La Mirceștii Noi, în aval și amonte de pod, digul a fost betonat. La Mirceștii Vechi ne confruntam cu o erodare în zona Moara Veche. Am reușit să rezolvăm și această problemă. Le-am spus cetățenilor că 100 de ani Râul Putna nu se va mai revărsa în Mirceștii Vechi. Urmașii noștri vor pomeni digul”, a mai adăugat Vasile Lupu.

dig viituri vinatori 2 - Dig la Vînători ridicat în calea dezastrelor. Oamenii din 3 localități sunt feriți acum de inundații dig viituri vinatori - Dig la Vînători ridicat în calea dezastrelor. Oamenii din 3 localități sunt feriți acum de inundații

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here