Programul „Prima Baie”. Un  deputat vrea ca românii să primească 200 de euro ca să își facă baie în casă 

0
175

Inițiatoarea legii antifumat a cerut Guvernului să susțină începerea programului „Prima Baie”, prin care statul să ofere 200 de euro românilor ca să-și amenajeze grupuri sanitare în locuințe. Cea care a lansat proiectul este deputatul PSD Aurelia Cristea care consideră că prin această subvenție, care va fi acordată preponderent locuitorilor din mediul rurar, statisticile privind igiena personală se vor îmbunătăți.

Prin acest program ar urma să fie dotate cu obiectele sanitare necesare un procent semnificativ din cele 3,4 milioane de gospodării, care potrivit recensământului din 2011, nu au o baie funcțională.

Suma propusă de Aurelia Cristea este de 200 de euro, sumă din care beneficiarii ar urma să își cumpere toate lucrurile necesare unei băi. Banii ar putea fi dați sub formă de vouchere, valabile un an în magazinele care doresc să se acrediteze sau strict pentru o listă de produse.

186.000 de români locuiesc în gospodării care au apă curentă, dar nu au baie în locuință, a precizat deputatul PSD. Aceste persoane ar urma să beneficieze de programul „Prima Baie”.

Gospodăriile în care nu există baie sunt situate în special în mediul rural și prezintă o serie de riscuri „uriașe de sănătate”, a motivat Aurelia Cristea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here