15 agenți operativi de poliție penitenciară au depus jurământul!

0
1278

Penitenciarul Focșani marchează astăzi, 21 Iulie 2022, un moment memorabil pentru noii membri ai personalului, care au fost numiți polițiști de poliție penitenciară definitivi, ca urmare a finalizării perioadei de stagiu, și au depus jurământul de credință, act individual, solemn, cu înaltă încărcătură patriotică şi civică.

Într-un cadru festiv, în faţa conducerii unităţii și a colegilor, într-o atmosferă plină de emoţie, un ofițer de poliție penitenciară, cu specializarea medic veterinar, și 15 agenți operativi de poliție penitenciară au rostit cu hotărâre, încredere și entuziasm jurământul de credință. Ceremonialul reprezintă un moment  încărcat de speranța atingerii unor idealuri înalte, dar și un legământ față de valorile sistemului administrației penitenciare, reprezentând baza dezvoltării unui spirit de loialitate, profesionalism, respect față de lege și față de drepturile fundamentale ale persoanelor custodiate.

Ceremonia depunerii jurământului a fost organizată în data de 21 Iulie 2022, ora 9.00, la sediul Penitenciarului Focșani și a fost condusă de directorul unității, comisar șef de poliție penitenciară Bogdan Gabriel Teodorescu, care i-a asigurat pe noii colegi de sprijinul întregului colectiv dar totodată le-a reamintit acestora că în exercitarea funcțiilor publice în care au fost numiți trebuie să dea dovadă de responsabilitate, profesionalism, umanitate, demnitate și  să-și dedice, în fiecare zi, toată priceperea şi cunoștințele dobândite în slujba oamenilor.

Polițiștii de penitenciare care au depus astăzi jurământul de credință au urmat anterior cursuri de inițiere și de formare a deprinderilor practice. Pe parcursul carierei, polițiștii de penitenciare se vor confrunta cu provocări în exercitarea atribuțiilor de serviciu în misiuni de pază, escortare și supraveghere, vor pune în aplicare legislația privind executarea pedepselor privative de libertate și a celorlalte măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competențelor stabilite prin lege. Le urăm noilor colegi „Bun venit și mult succes în cariera pe care v-ați ales-o!” (Comunicat de presă Penitenciarul Focșani)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.