Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 martie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitate15 persoane decedate, alte 43 rănite de la începutul anului pe șoselele...

  15 persoane decedate, alte 43 rănite de la începutul anului pe șoselele din județ | IPJ Vrancea: „Respectarea legislației rutiere salvează vieți! Alege viața!”

  Acțiunile polițiștilor de la rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru. Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată. De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fi cu toții în siguranță.

  În perioada 1 ianuarie – 30 august 2022, la nivelul județului Vrancea, au fost înregistrate 47 de accidente grave, soldate cu decesul a 15 de persoane și rănirea gravă a altor 43. Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 26 mai puține accidente (-35,6%), cu 24 mai puține persoane decedate (-61,5%) și cu 6 mai puține persoane rănite grav (-12,2%) . Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost neacordarea de prioritate vehiculelor (17%), fiind înregistrate 8 accidente grave, soldate cu decesul a 3 persoane şi rănirea gravă a altor 6, neacordarea de prioritate pietonilor (17%), fiind înregistrate 8 accidente grave, soldate cu rănirea gravă a 8 persoane. De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și indisciplina pietonilor (14,8%), rezultând 7 accidente grave, soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 5, viteza (12,7 %), fiind înregistrate 6 accidente grave, soldate cu decesul a 4 persoane şi rănirea gravă a altor 6 și abateri comise de bicicliști, fiind înregistrate 3 accidente grave, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 2. Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 68,08% din totalul accidentelor rutiere grave.

  Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 66,6 % din totalul deceselor, 6,3 % reprezentând neacordarea de prioritate vehiculelor, 8,5 % nerespectarea regimului legal de viteză, 2,1 % indisciplina bicicliștilor și 4,2 % indisciplina pietonilor. În primele 6 luni ale acestui an, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate 108 acțiuni, dintre care 19 privind indisciplina pietonilor, 16 pentru respectarea regimului legal de viteză, 11 privind indisciplina bicicliștilor și 13 pentru acordarea priorității de trecere vehiculelor și pentru acordarea priorității de trecere pietonilor. Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 15602 sancțiuni, dintre care 596 pentru indisciplina pietonilor, 5938 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 73 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 599 pentru indisciplina bicicliștilor, 76 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

  De asemenea, au fost reținute 2.608 permise de conducere, dintre care 1.853 pentru nerespectarea regimului legal de viteză (1731 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h și 122 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h), 211 pentru consumul de alcool (contravenție), 73 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 76 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor. La nivelul județului Vrancea, polițiștii au retras 982 certificate de înmatriculare/înregistrare, dintre care 644 (65,5%) pentru deficiențe tehnice, iar restul de 338 pentru alte situații, fiind retrase, totodată, și 104 plăcuțe de înmatriculare și imobilizate 127 de vehicule. De asemenea, au fost constatate 268 de infracțiuni la regimul rutier, dintre care 79 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 33 sunt infracțiuni de conducere
  fără permis, 82 de fapte de conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, retras, anulat ori suspendat, 10 infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive și 64 alte abateri. Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua. ALEGE VIAȚA! (comunicat de presă IPJ Vrancea)

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Bătrân dispărut de acasă, găsit de polițiști rătăcit în zona satului Râmniceni

  Printr-un apel 112 primit în cursul nopții trecute la dispeceratul IPJ Vrancea, la ora...

  Statul oferă bani șomerilor care se angajează înainte de expirarea perioadei în care primește ajutor de șomaj!

  Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă stimulent financiar șomerilor indemnizați care se...

  ULTIMA ORĂ Bătrână din Soveja UCISĂ cu sânge rece de trei indivizi! Brutele au fost prinse de polițiști!

  În urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate în cazul unei sesizări din...

  Cauți de muncă în străinătate? Vezi aici ce se oferă în 8 țări din Europa

  Și în această săptămână, opt state din Spațiul Economic European pun la dispoziția celor...

  ARTICOLE POPULARE

  Un tânăr polițist s-a răsturnat cu autospeciala de serviciu. Traficul este dirijat

  Un polițist de 21 de ani, din Râmnicu Sărat, s-a răsturnat în afara părții...

  Ce spune poliția legat de accidentul mortal de la Adjud! Bărbatul a fost ucis de o cutie ce cântărea peste o tonă, în care...

  Astăzi, 26 februarie, ora 09.45, polițiștii din Adjud au fost sesizați, prin apel 112,...

  ULTIMA ORĂ Accident de muncă MORTAL la Adjud! Un bărbat a murit strivit sub un palet cu materiale!

  Accidentul de muncă mortal s-a petrecut în această dimineață, la un depozit aparținând unei...