150 de jandarmi vrânceni vor fi prezenți la datorie, în perioada minivacanței de Rusalii

0
64

150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea vor fi prezenți la datorie, în perioada minivacanței de Rusalii. Începând de vineri și până luni aceștia vor acționa pentru siguranța cetățenilor și își vor intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice. Jandarmii vor acorda o atenție sporită în zona stațiunilor montane, acolo unde este așteptat un flux mărit de turiști. „O atenție deosebită va fi acordată zonelor montane Soveja și Lepșa, zonelor cu potențial turistic din județ și traseelor turistice, drept pentru care, echipaje de jandarmerie sunt pregătite pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite dar și pentru informarea şi îndrumarea turiștilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2”, se arată într-o comunicare a IJJ Vrancea. Jandarmii au transmis și o serie de recomandări pentru turiștii care ale să petreacă timpul liber în zona de munte: să se echipeze corespunzător zonei montane, să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor, să nu lase în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate.

„Prezenţa jandarmilor în stradă este destinată în primul rând pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor, descurajarea comportamentelor necivilizate şi intervenţia pentru rezolvarea eventualelor situații speciale/de criză în domeniul ordinii publice. Jandarmeria Vrancea, cu siguranță, pentru fiecare!”, se mai arată în informarea Jandarmeriei Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.