PNL Vrancea, cu tunul pe candidatul PSD la Primăria Focșani. Liberalii acuză erori majore în listele de susținători

0
451

Conducerea Organizației Județene a PNL Vrancea acuză erori majore, care încalcă legea, descoperite în completarea listei de susținători a candidatului PSD la Primăria Focșani. Liberalii spun că omul pesediștilor, Cristi Misăilă, riscă să nu mai figureze pe buletinele de vot la alegerile locale din 5 iunie, după ce reprezentanții PNL Vrancea ar fi descoperit sute de erori în completarea listei susținătorilor.

”PNL a constatat cu surprindere și total neplăcut că listele de susținere pentru candidatul PSD, Cristi Misăilă, au mari mari probleme în veridicitarea datelor și conformitatea lor. Am depus o contestație la Judecătoria Focșani în acest sens după ce compartimentul nostru juridic a analizat în detaliu această chestiune, suntem profund indignați de situația ivită. Astfel de practice nu fac cinste nici unui candidat indiferent de culoarea politică”, a declarat liderul liberal Cătălin Toma, într-o conferință de presă susținută joi.

La rândul său, liberalul Cristi Irimia, a detaliat în cadrul aceleiași conferințe de presă că circa 800 de semnături dintr-un total de 1066 câte a depus PSD pentru susținerea lui Cristi Misăilă au problem și sunt, în opinia liberalilor, nevalide.

”Există 40 de liste complete cu 400 de semnături fără adresă completă, există 164 de semnături pe 32 de liste parțial complete, sunt 37 semnături ale unor persoane cu altă adresă decât Focșani, există 97 de semnături cu diverse nereguli. Candidatul PSD Cristi Misăilă trebuia susținut de minim 800 de persoane care să aibă domiciliul în Focsani, a depus 1066 de semnături, la limită ceea ce arată disperarea si lipsa de organizare iar aceste nereguli vizează 800 de semnaturi din 1066. ÎN opinia noastră, 800 de semnături nu sunt valide. Credem că semnăturile au fost falisificate. Un alt aspect pe care l-am sesizat este că semnăturile au fost obținute de aparatul PSD când Misăilă era subprefect în funcție și știm cu toții că un subprefect nu trebuie să se implice politic. Mai credem că PSD a mers la alegători pentru semnături cu liste albe. Suntem șocati de modul in care au ales să trateze această chestiune care este publică”, a declarat Irimia, care candidează pentru un post de consilier județean PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.