16 școli din Vrancea vor fi desființate din anul școlar următor

0
1836

În anul școlar 2018-2019, rețeaua școlară din județul Vrancea va suferi modificări importante, din cauza scăderii drastice a numărului de elevi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, 16 unități sătești vor fi desființate sau comasate cu unitățile centrale. Multe dintre școlile care vor fi desființate sunt în zona de munte a județului, unde populația este îmbătrânită, iar numărul de copii a înregistrat o scădere dramatică în ultimii ani.

“Aceste comasări sunt determinate în principal de scăderea numărului de elevi, iar prin ele noi nu distrugem ceva, ci încercăm să facem ceva bun. Copiii de clasa pregătitoare învață acum simultan cu elevi de clasa I, a II-a și așa mai departe, până la a IV-a, pentru că sunt prea puțini, și vă dați seama că învățământul simultan nu este un act educațional de calitate. Din anul școlar viitor copiii vor învăța în cele mai apropiate unități școlare, în clase cu număr legal de elevi, iar cei de clasa I vor fi alături de copii de vârsta lor și tot așa”, a declarat Dorin Cristea, inspector general al IȘJ Vrancea. Școlile care de la anul vor fi desființate și comasate le puteți vizualiza în documentul de mai jos:

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.