FOTO: 160 de Pănceni au plantat stejari în memoria eroilor din Primul Război Mondial

0
109
Primarul Iulian Nica, însoțit de 160 de pănceni, a participat sâmbătă, 18 noiembrie 2017, la acțiunea de plantare a primei serii de stejari din Parcul Memoriei Naționale Ro Mândria Mărășești – eveniment inițiat de președintele Consiliului județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan și postul de televiziune Antena 3.

Din rândul voluntarilor au făcut parte funcționari din administrația publică locală și din instituțiile din subordinea Primăriei, consilieri locali, elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, reprezentanți ai societății civile. Fiecare păncean a plantat câte 15 stejari în memoria eroilor români căzuți în luptele de la Mărăști – Mărășești – Soveja din vara anului 1917.

„Pentru generația actuală, dar și pentru generațiile viitoare, acțiunea de astăzi s-a constituit într-o o adevărată și emoționantă lecție de istorie. Fiecare stejar plantat în Parcul Memoriei Naționale reprezintă un omagiu adus eroilor care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Și păncenii își au eroii lor, al căror sacrificiu nu a fost uitat. Fără jertfa lor și a tuturor ostașilor care au apărat până în ultima clipă a vieții aceste meleaguri, istoria României s-ar fi scris altfel și noi nu ne-am fi bucurat de libertate, independență, democrație. Pe această cale, țin să le mulțumesc tuturor celor 160 de pănceni care au răspuns apelului meu și, totodată, invitației domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului județean Vrancea și al UNCJR, participând la acțiunea de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale Ro Mândria”, a declarat primarul Iulian Nica.

La eveniment a participat și generalul (r) Gheorghe Rogoz, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Panciu. Îmbrăcat în haină militară și ajutat de primarul Iulian Nica, acesta a plantat mai mulți stejari, convins că „ei le vor aminti generațiilor următoare de eroii României și de veteranii de război”.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.