2 iunie – “Ziua Națională pentru Adopții” | 12 familii din Vrancea au adoptat copii, de la începutul acestui an

0
98

Dacă în data de 1 iunie sărbătorim ”Ziua Internațională a Copilului”, nu întâmplător ”Ziua Naţională pentru Adopţii” urmează în calendar, invitându-ne astfel să conștientizăm cât de important este pentru un copil să se simtă iubit și protejat. “Ziua Națională pentru Adopții”, marcată astăzi, 2 iunie, este o zi specială în care trebuie sărbătoriți atât copiii adoptați, cât și părinții lor adoptivi.

Îi felicitam pe toți care au făcut acest pas și se bucură astăzi de afecțiunea unui copil adoptat, și îi încurajăm pe cei care își doresc, să devină părinți prin adopția unui copil! Adopţia reprezintă o şansă la o viaţă mai bună pentru toţi copiii a căror reîntoarcere în familia biologică nu este posibilă. Legislația în vigoare prevede că persoana/familia care doreşte să adopte trebuie să fie atestată ca persoană/familie adoptatoare, atestatul se obţine în urma parcurgerii unui proces de evaluare și de pregătire de către persoana/familia solicitantă. Atestatul de persoană/familie adoptatoare certifică îndeplinirea condițiilor materiale și a garanțiilor morale precum și existența abilităților parentale necesare creșterii, educării și dezvoltării armonioase a copilului.

De la începutul anului 2022 și până în prezent, în judeţul Vrancea, un număr de 12 familii adoptatoare au primit copii în familiile lor, pentru un număr de alți 12 copii au fost încuviințate adopțiile, au fost atestate 8 persoane/familii ca fiind apte să adopte, numărul copiilor adoptabili aflați în evidențele Compartimentului Adopții și Postadopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea fiind în acest moment de 167 de copii. DGASPC Vrancea urează “La mulți ani!” tuturor copiilor care sunt, sau urmează să fie adoptați, precum și familiilor care au adoptat sau se pregătesc să adopte! (comunicat de presă DGASPC Vrancea)

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.