2019 vine cu REGULI NOI pentru pescuitul în Delta Dunării

0
741

Agenția Națională pentru pescuit și acvacultură (ANPA) a făcut public proiectul cu privire la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2019, a fost publicat pe site-ul ANPA.

Conform documentului, perioada generală de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor vietuițoare acvatice în habitatele piscicole naturale, este pe o durata de 60 de zile, în perioada 11 aprilie–09 iunie inclusiv, iar pe fluviul Dunărea și canalele aferente în zona care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie–09 iunie, inclusiv.

Cei care pescuiesc la știucă trebuie să știe că, până la data de 15 martie inclusiv, nu vor avea voie să pescuiască această categorie de răpitor. Spre deosebire de precedentul Ordin de prohibție, în 2019, în mod special, pe teritoriul Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ la știucă este permis numai cu retinerea a maximum două exemplare, care să însumeze nu mai mult de 5 kilograme.

Crapul, cea mai vizată specie de pescarii de Deltă, nu va mai putea fi reținut. În 2019, pescuitul la crap, este permis, în afara perioadelor de prohibiție, numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).

Pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării” este permis pescuitul recreativ tot timpul anului pe cursul vechi al brațului Sfântu Gheorghe, în zonele cuprinse intre km.: 29-44; 49-58; 64-84, numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.