24 ianuarie 2023, 164 de ani de la Unirea Principatelor Române | Programul manifestărilor din orașul Micii Uniri

0
177

Autoritățile județene și locale sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Ziua Unirii de la 24 Ianuarie. La fel ca în fiecare an, la Focșani, orașul Micii Uniri, vor avea loc manifestări ample, dedicate împlinirii a 164 de ani de la momentul unirii dintre Moldova și Țara Românească. La manifestările care vor avea loc în Piața Unirii din Focșani, începând cu ora 16:00, vor fi prezenți premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, dar și alți demnitari. Conform programului, manifestările vor începe la ora 16:00 cu acordarea Onorului Militar și Salutul Drapelului de Luptă. La ora 16:08 se va intona Imnul Național de Stat, ca mai apoi să fie rostite alocuțiunile oficialilor. La ora 16:30 va avea loc defilarea detașamentului de onoare, moment care va fi urmat de un momentul artistic: ”Focșani, Oraș al Unirii”. Începând cu ora 17:00 va avea loc retragerea cu torțe și la final cei prezenți se vor prinde în Hora Unirii.

În ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859, la Focșani va fi prezent și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Franței în România, doamna Laurence Auer. În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul evenimentului amintit, Excelența Sa va participa, la ora 10:30, la simpozionul „Contribuția Franței la înfăptuirea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859”, simpozion organizat la Muzeul Unirii din Focșani începând cu ora 10.30. „În cadrul evenimentului se va evidenția sprijinul acordat românilor de către Napoleon al III-lea și de contele Walewski (ministrul de externe al Franței de la acea vreme) pentru realizarea Unirii de la 24 ianuarie 1859. În acest an se împlinesc 164 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în care orașul Focșani a avut un rol determinant pentru ceea ce a însemnat dezvoltarea și modernizarea ulterioară a Țărilor Române, constituind piatra de temelie pentru Marea Unire de la 1 decembrie 1918”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea.

 

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.