3 escroci reținuți de polițiștii din Vrancea pentru țepe prin metoda “Accidentul”

0
311
Poliţiştii vrânceni, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.

Perchezițiile au avut loc într-un penitenciar, precum și la locuințe din județul Giurgiu și din municipiul București, iar alături de polițiștii din Vrancea s-au aflat și polițiști de la Direcția Investigații Criminale a Poliției Române, de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de Poliție Județene Giurgiu și Galați. În urma perchezițiilor, au fost identificate și conduse la sediul IPJ Vrancea pentru audieri trei persoane, care ulterior au fost reținute pentru 24 de ore pentru înșelăciune, respectiv complicitate la infracțiunea de înșelăciune. Polițiștii estimează că escrocii au înșelat mai multe persoane, din Vrancea și din țară, prejudiciul ridicându-se la 19.200 de euro și 4.000 de lei.

Iată ce sfaturi au polițiștii pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune: “Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului! Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale! Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi! În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!”, transmit polițiștii din Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.