35 de rachete antigrindină, lansate în Vrancea pe 6 și 7 august

0
479
Instabilitatea atmosferică din ultimele zile au determinat autoritățile din Ministerul Agriculturii să apeleze la rachetele antigrindină pentru protejarea culturilor.

Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, duminică și luni au fost lansate 35 de rachete.

“Ca urmare a instabilității atmosferice deosebit de severe, înregistrată în zilele de 06 și 07 august în zonele arondate Unităților de combatere a căderilor de grindină (UCCG) din Moldova și a punctelor de lansare din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP), pe raza județului Vrancea au fost realizate acțiuni de combatere a căderilor de grindină la UCCG Moldova 2 Vrancea, din punctele de lansare Bolotești, Bizighești, Poiana, Panciu, Varnița și Anghelești, unde au fost lansate 35 rachete antigrindină”, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii.

Cele mai mari probleme s-ar fi putut înregistra, potrivit reprezentanților Ministerului, în cursul zilei de luni, când au fost efectuate 16 trageri.

“Instabilitatea atmosferică din zona Moldovei s-a accentuat și în dupa amiaza zilei de 7 august când în intervalul 17:04 și 18:35 au fost lansate un număr de 16 rachete antigrindină din Punctele de lansare Panciu, Bolotești, Varnița, Poiana și Bizighești, aparținând UCCG Moldova 2 Vrancea, pentru combaterea greloanelor de grindină cu dimensiuni de peste 4 cm diametru. De la început până în prezent, în sezonul de combatere a grindinei 2017, au avut loc peste 54 acțiuni de intervenții active în atmosferă (din care 25 în cadrul UPCCG Prahova, 21 la UCCG Moldova 2 Vrancea și 8 acțiuni la UCCG Moldova 1 Iași), în care au fost utilizate 758 rachete antigrindină. Acțiunile de combatere a căderilor de grindină au avut efectul scontat, asigurându-se protecția culturilor agricole cu înaltă valoare economică față de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.