41 de teste recoltate după ce un medic al Spitalului Județean a fost depistat pozitiv | Prefectura detașează doi medici ATI, de la Focșani la Adjud

0
603

41 de persoane au fost testate după ce un medic de la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani a fost depistat pozitiv. Informația a fost confirmată oficial, într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea. Jurnal de Vrancea a relatat, încă de sâmbătă, că zeci de cadre medicale de la Chirurgie, Terapie Intensivă și UPU sunt contacți direcți ai acestuia sunt suspecte că ar fi infectate cu noul coronavirus. Testele au fost efectuate în cadrul Spitalului Județean, din cele 100 cumpărate zilele trecute, în cadrul colaborării cu Institutul Cantacuzino.Vă informăm că în urma anchetei epidemiologice făcute în cazul medicului infectat de la Spitalul Județean, au fost recoltate probe de la 41 de persoane, acestea fiind în lucru”, se arată în comunicatul Prefecturii Vrancea.

Doi medici ATI de la spitalul din Focșani vor fi transferați la spitalul din Adjud

Printr-un ordin al prefectului de Vrancea, Gheorghiță Berbece, doi medici specialiști ATI de la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani vor fi transferați la la spitalul din Adjud, până la data de 14 aprilie 2020.“Ca urmare a desemnării Spitalului Municipal Adjud drept spital suport pentru pacienții pozitivi sau suspecți de infectare cu COVID-19, având în vedere Decretul nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență, precum și ordinul Comandantului acțiunii, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență privind stabilirea modului de detașare/delegare a personalului medical și auxiliar pe perioada stării de urgență, prin ordinul prefectului Gheorghiță Berbece se dispune delegarea a doi medici specialiști ATI, de la Spitalul Județean de Urgență  Sf Pantelimon Focșani la spitalul din Adjud, până la data de 14 aprilie 2020”, se mai arată în comunicatul Prefecturii care a reluat apelul către primari de a se implica în identificarea unor spații pentru centre de carnatină.“Reluăm apelul către primari de a se implica în găsirea unor spații destinate persoanelor ce urmează să intre în carantină. În momentul de față există nouă astfel de locații, dar ne așteptăm ca în perioada următoare să crească numărul cetățenilor întorși acasă, așa că avem nevoie de tot sprijinul. Orgoliile nu-și găsesc rostul când în joc este sănătatea tuturor”, se arată în încheierea comunicatului Prefecturii Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.