46 de milioane de euro vor fi investiți în sistemul de irigații din județul Vrancea | Banii vor fi alocați prin Programul Național de Redresare și Reziliență

0
209

Candidatul PNL la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie, ministrul Ion Ștefan este liberalul care a susținut, de fiecare dată, proiectele majore de dezvoltare pentru județul Vrancea. La fel s-a întâmplat și în cazul proiectului Canalului Siret-Bărăgan. Ministrul Ion Ștefan a declarat că ANIF va instituția care va elabora documentația pentru obținerea banilor europeni pentru investiții în agricultură. Guvernul liberal condus de premierul Ludovic Orban și-a planificat ca, până în anul 2025, Canalul Siret-Bărăgan să fie realizat, prin fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență. Județul Vrancea va beneficia de fonduri în valoare de 46 de milioane de euro, bani care vor fi investiți doar la capitolul irigații, lucrări de desecare și drenaj, reabilitarea a peste 800 km de canale, 564 de construcții hidrotehnice și 1.357 de km de drenuri colectoare. Doar anul acesta au fost executate lucrări în valoare de 2 milioane de lei, și s-au pus la punct toate stațiile de desecare.

canal siret baragan ion stefan - 46 de milioane de euro vor fi investiți în sistemul de irigații din județul Vrancea | Banii vor fi alocați prin Programul Național de Redresare și Reziliență”Canalul Siret-Bărăgan este un obiectiv strategic care va fi finanțat din Programul Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, până la sfârșitul lui 2021, ANIF trebuie să depună documentele pentru a obține finanțarea necesară finalizării acestui proiect, pe o întindere de 48 km. Sunt convins că pe Canalul Siret – Bărăgan, în câțiva ani va curge apă. Domeniul agricol este o prioritate pentru Guvernul PNL, dar și pentru viitorii parlamentari liberali de Vrancea”, a spus ministrul Ion Ștefan, candidatul liberal pentru un nou mandat în Camera Deputaților, la alegerile din data de 6 decembrie. Nevoia de investiții în domeniul agricol este susținută și de președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, care a adăugat că pentru realizarea proiectelor de investiții din Vrancea este nevoie de un Parlament cu o majoritate liberal. (Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.