5 iunie: data la care s-ar putea organiza alegerile locale

0
686

5 iunie este data la care am putea merge la vot pentru a le desemna aleșii locali. Autoritatea Electorală Permanentă propune ca alegerile locale să se desfăşoare în 5 iunie 2016 iar startul campaniei s-ar putea da pe 6 mai.  Totul este la nivel de propunere a Autorității Electorale Permanente, însă data poate deveni certă pentru organizarea localelor.

Potrivit calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale din anul 2016, pus în dezbatere de AEP, startul campaniei electorale ar urma să fie dat în data de 6 mai 2016, iar o zi mai târziu, pe 7 mai, ar urma să se stabilească prin tragere la sorţi numărul de ordine de pe buletinele de vot.

Potrivit sursei citate, comunicarea listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, către toate birourile electorale de circumscripţie trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016.

Cu 30 de zile înaintea datei votării – cel târziu în ziua de 6 mai 2016 – vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

Cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale, mai exact, pe 26 mai 2016, ar urma să fie tipărite buletinele de vot. Pe 4 iunie 2016, la ora 7: 00, ar urma să se închidă campania electorală.

După primirea dosarelor conţinând procesele-verbale cu rezultatul numărării voturilor de la toate birourile electorale ale secţiilor de votare şi după soluţionarea contestaţiilor formulate se va face totalizarea voturilor exprimate şi atribuirea mandatelor de către biroul electoral de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here