7 motive pentru care trebuie să consumi cireșe

0
317
Cireșele sunt nu doar ademenitoare atunci când le vedem în galantare ci au și numeroase efecte benefice asupra sănătății.

Cercetătorii au stabilit că cireșele te ajută să dormi mai bine.  Ele sunt sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au aşa ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare. DE asemenea, cireșele sunt bune pentru unimă și pentru sistemul circulator. Micuțele fructe conțin polifenol, benefic în procesul de prevenire a formării de cheaguri de sânge. În plus, antocianina, de asemenea prezentă în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, ceea ce implică faptul că cireşele pot ajuta la prevenirea formării de placă arterială. Mai mult, cireșele sunt bune pentru creier-protejează celulele creierului de stresul oxidativ şi pot juca un rol în prevenirea diferitelor forme de demenţă. Sunt un antiinflamator natural dar și un medicament natural care crește performanța.  Consumul de cireşe poate ajuta atleţii să scape de durerea post-antrenament care apare la muşchi, ceea ce poate rezulta în mai multe zile de antrenament şi mai puţin timp destinat refacerii. Efectul a fost demonstrat atât în ceea ce priveşte alergatul pe distanţă lungă, cât şi antrenamentul de forţă.

ÎN plus, cireșele pot preveni atacurile de gută și sunt anticancerigene, având efect de diminuare a celulelor canceroase şi de stimulare a distrugerii acestora. Mai specific, rezultatele au demonstrat că reduc ritmul de creştere a celulelor de cancer la colon.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here