9, 4 milioane lei, bani ceruți Guvernului pentru drumurile județene distruse de viituri în primăvară

0
121

Prefectura și Consiliul Județean Vrancea solicită sprijin Guvernului pentru refacerea infrastructurii rutiere distruse de natura dezlănțuită în lunile mai-iunie. Cele două instituții au inițiat un proiect de hotărâre de Guvern prin care solicită acordarea sumelor necesare pentru refacerea unor drumuri județene distruse ori afectate în diverse proporții, în urma calamităților naturale din primăvară.

Autoritățile județene au mai cerut bani pentru aceleași pagube produse în primăvară, iar Executivul a aprobat alocarea 14, 37 milioane de lei, dar suma nu a fost nici pe departe suficientă pentru toate reparațiile de care are nevoie județul.

Între timp, autoritățile județene continuă evaluarea pagubelor provocate de ploi și viituri săptămâna trecută. 22 de comune au fost crunt lovite de furia naturii atunci.  Evaluarea este în plină desfășurare și cel mai probabil se va finaliza săptămâna viitoare.

Atunci când autoritățile vor ști cu exactitate amploarea pagubelor produse de natura furioasă vor cere și sprijin financiar Guvernului. Bani vor fi ceruți pentru infrastructură dar și pentru familiile ale căror case au fost avariate sau distruse de puhoaie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.