9 decembrie, Ziua Națională Anticorupție. Toți trebuie să luăm atitudine împotriva faptelor de corupție, încălcarea legii putând fi sesizată în orice zi din an

0
45

De 17 ani, data de 9 decembrie este marcată ca Ziua Internaţională Anticorupţie, ca urmare a decizie luate de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei. Cunoscută drept primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a fost semnată de România la data pe 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004. „Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.
Reamintim faptul că la nivelul judeţului Vrancea, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, al cărui sediu se află pe str. Cezar Bolliac nr. 12 din municipiul Focşani,tel./ fax 0237/207119. Cetăţenii judeţului Vrancea care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită 0800.806.806, prin e-mail la adresa: vrancea.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12.00 – 15.00. De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie”, este mesajul DGA.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.