90.000 de lei de la bugetul municipiului pentru sprijinul focșănenilor de peste 65 de ani

0
274

Consilierii locali focșăneni (încă în formula votată în 2016) sunt chemați de urgență joi într-o ședință extraordinară pe Zoom, pentru a discuta despre aprobarea alocării din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2020 a sumei de 90 mii lei, în vederea acordării unui sprijin material pentru 1.000 de persoane aflate în nevoie socială. Din această sumă vor fi cumpărate pachete care conțin materiale de protecție în contextul pandemiei de coronavirus și a măsurilor impuse de autorități. Potrivit proiectului, sprijinul se acordă persoanelor în vârstă de peste 65 de ani și cu venituri de până în 1.000 lei pe lună și constă în acordarea unui pachet în valoare de maxim 90 lei/ fiecărei persoane, pachet care să conțină produse de protecție sanitară: măști de protecție – 50 bucăți, dezinfectant pentru mâini – un flacon, alcool sanitar – un flacon, săpun lichid – un flacon. Suma la care se face referire va fi asigurată din bugetul Direcției de Asistență Socială Focșani, subcapitolul bugetar „Asistență acordată persoanelor în vârstă”, articolul bugetar „Alte cheltuieli cu bunuri și servicii”, prin virarea de credite între capitole bugetare din bugetul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Focșani, subcapitolul bugetar „Protecție civilă, articolul bugetar „Alte cheltuieli cu bunuri și servicii”. Proiectul de hotărâre vine după decizia luată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului privind locurile aglomerate din Focșani unde trebuie purtată mască. Ulterior, pe 13 august, același Comitet a aprobat măsura legată de sprijinul acordat persoanelor din categoriile vulnerabile, Direcția de Asistență Socială comunicând că are în evidență 1.000 de persoane care au peste 65 de ani și venituri lunare mai mici 1.000 lei. Cei care au stabilit lista sunt firește, angajații DAS Focșani, tot ei vor efectua achiziția și se vor ocupa de înmânarea produselor.

Scopul principal al intervenției DAS Focșani este acela de a proteja acest segment de persoane foarte vulnerabile. Dacă pentru o parte din populație achiziționarea de măști de protecție facială, a căror purtare este obligatorie, este posibilă din bugetul propriu, pentru categoriile vulnerabile acest lucru este imposibil a se realiza. Neluarea unor măsuri urgente cu caracter excepțional pentru limitarea infectării cu Covid-19 în rândul populației vulnerabile ar avea un impact deosebit de grav asupra sănătății persoanelor”, se arată într-o adresă a DAS Focșani. În document se mai arată că, după distribuire, dacă rămân pachete, se vor întocmi liste suplimentare. Totodată, aici se arată că lista suplimentară poate să cuprindă persoane vulnerabile, persoane singure, vârstnici cu situație de risc ridicat, fără sprijin familial, încadrate în grad de handicap sau persoane cu copii în întreținere, ale căror venituri să nu depășească 1.000 lei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.