Liceul “Ioan Slavici” din Panciu dotat cu echipamente moderne

0
372

DOTARI EDU PANCIU (27)

Primăria Orașului Panciu a recepționat o parte dintre dotările corespunzătoare proiectului  cu finanțare europeană „EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici» – COD SMIS 10967“.

„Am recepționat lotul de dotări pentru laboratoarele de fizică și chimie, constând în truse, aparate, microscoape, module de sticlărie și lamele de sticlă etc, precum și echipamentele informatice, respectiv calculatoare, monitoare, imprimante, scanere, copiatoare și căști. De asemenea, am primit și o parte din mobilier, iar în perioada următoare ne vor fi furnizate și celelalte echipamente moderne, prevăzute de proiect“, precizează primarul Iulian Nica.

DOTARI EDU PANCIU (15)

Proiectul „EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici» – COD SMIS 10967“  are o valoare totală de 30.494.077,94 lei și este cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Lucrările la acest obiectiv de investiții au început în luna martie a anului 2012 și au constat în construirea a două noi corpuri de clădiri în care vor funcționa 16 laboratoare de specialitate, o sală multimedia și un observator astronomic. Recepția celor două corpuri de clădiri a avut loc în luna mai 2015, când au mai fost verificate și instalațiile de utilități, precum și noua centrală termică branșată la rețeaua de alimentare cu gaze naturale a orașului.

DOTARI EDU PANCIU (21)De asemenea, datorită proiectului s-a mai realizat și o bază sportivă modernă, dotată cu gazon sintetic,  tabelă de afişaj electronică, instalaţie de sonorizare cu kit microfon, wireless şi alte echipamente specifice, precum și cu o instalaţie de iluminat nocturn. Baza sportivă a fost inaugurată pe data 15 septembrie 2014, la începutul anului școlar 2014-2015.

Tot prin intermediul proiectului  „EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici»“  vor mai fi realizate un laborator foto, o mini-tipografie și, nu în ultimul rând, Muzeul „Ioan Slavici“, dedicat marelui scriitor ardelean.

DOTARI EDU PANCIU (19)

În acest moment, orașul Panciu beneficiază de cel mai modern liceu din județul Vrancea.  Prin intermediul proiectului EDU PANCIU administrația locală confirmă, încă o dată, faptul că învățământul a fost și rămâne și o prioritate majoră. Astfel, din 2016, elevii pănceni vor beneficia de condiții de studiu la standarde europene datorită dotărilor și echipamentelor de care vor beneficia cele 16 laboratoare de specialitate și observatorul astronomic. Pentru realizarea acestei investiții de anvergură, doresc să-i mulțumesc încă o dată domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, pentru sprijinul acordat Primăriei Orașului Panciu la implementarea proiectului, prin asigurarea surselor de cofinanțare necesare pentru realizarea lui“, a afirmat primarul Iulian Nica.

DOTARI EDU PANCIU (18)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.