S-a dat startul „Săptămânii prevenirii criminalităţii”. VEZI AICI programul acțiunilor polițiștilor vrânceni

0
305
În perioada 2-6 octombrie, în județul Vrancea, la fel ca în întreaga țară, se va derula cea de-a douăsprezecea ediţie a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Prima zi a fost dedicată prevenirii delicvenței juvenile, o prioritate a Poliţiei Române și a constat într-o serie de activități preventiv-educative desfășurate în unitățile de învățământ de pe raza județului.

Polițiștii de la Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier și Servicul Criminalistic, au fost la Școala nr. 3 Focșani, unde elevii au aflat cum să se ferească de infractori, dar și să pice în capcana de a deveni ei înșiși infractori. Totodată, polițiștii de la Serviciul Județean Poliție Transporturi Vrancea au desfășurat activități pe linia menținerii ordinii și siguranței publice și de prevenire a călătoriei frauduloase în trenurile de călători.

Iată programul complet al acțiunilor din următoarele zile:

Marți 03.10.2017

Prevenirea victimizarii minorilor

 • – Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu Direcția Județeană Tineret și Sport Vrancea, va organiza o activitate preventivă “Cafeneaua prevenirii – Siguranța ta contează!”, la liceul ”Emil Botta ” din municipiul Adjud, la ora 9.30.
 • – La activitate vor fi prezenţi partenerii de la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea,Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Serviciul de Probațiune, părinţi, elevi. Din cadrul Inspectoratlui de Poliție Județean Vrancea vor participa poliţiştii Serviciului Ordine Publică.
 • -polițiștii de Proximitate de la subunități vor realiza dezbateri preventive cu elevii școlilor aflate pe raza de competență.

Miercuri 04.10.2017

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului – prioritate naţională a Poliţiei Române

 • – În municipiile Focşani şi Adjud şi în oraşele Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti vor fi realizate activităţi de informare a cetățenilor cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuință, din și de auto, tâlhăriilor și înșelăciunilor (comise în special asupra persoanelor vârstnice).
 • – În comuna Răstoaca, Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității Serviciul Ordine Publică și Serviciul Investigații Criminale vor realiza o activitate de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, cu membrii Grupului de Acțiune Comunitară.
 • – La toate posturile de poliție comunale, în intervelul orar 11.00-12.00, poliţiștii vor realiza info-chioșcuri, vor fi purtate discuții preventive cu cetățenii. Domenii abordate : prevenirea furturilor din locuinţe, prevenirea tâlhăriilor şi a înşelăciunilor, prevenirea violenței. Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Ordine Publică vor participa la activitățile organizate în mediul rural.
 • -polițiștii din cadrul Serviciului Județean Poliție Transporturi Vrancea vor desfășura activități pe linia menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și pe linia prevenirii accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată.
 • – vor acționa între orele 07.00- 23.30 în stațiile CFR Focșani, Adjud, și Mărășești și pe trenurile de călători ce tranzitează zona de competență a județului Vrancea.

Joi 05.10.2017

Prevenirea violenței în familie

 • – Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Ordine Publică și Serviciul Investigații Criminale vor organiza o dezbatere cu membrii clubului Seniorilor, ora 10.30, în municipiul Focșani și cu elevii voluntari de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Vrancea, sub sloganul ”Spune NU VIOLENȚEI – generația de astăzi, generația de ieri!”.
 • – La toate subunităţile din mediul rural şi urban, poliţiştii desemnați vor realiza dezbateri preventive cu grupurile ţintă .
 • -polițiștii Serviciului Județean Poliție Transporturi Vrancea vor desfășura activități pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, furturi de la călători, port ilegal de arme periculoase în stațiile CF și în trenurile de călători.
 • – polițiștii vor acționa între orele 07.00- 23.30 în stațiile CFR Focșani, Adjud și Mărășești, la trecerile la nivel cu calea ferată și pe trenurile de călători ce tranzitează zona de competență a jud. Vrancea.

Vineri 06.10.2017

Siguranța rutiera

 • -La nivelul fiecarei subunitati de poliţie, vor fi desfăşurate activităţi educativ-preventive în unitățile de învăţământ de pe raza de competenţă.
 • -Realizarea unui info chiosc, cu materiale informative, în cadrul Bibliotecii Judeţene – Secţia pentru Copii şi Tineret din municipiul Focşani.
 • -Vor fi realizate exerciții de traversare corectă a străzii, cu elevii de la școlile din comunele Golești și Dumbrăveni.
Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here