A fost semnat contractul pentru proiectarea tronsonului Focșani-Bacău a drumului de mare viteză

0
1820

Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a mai făcut un pas important pentru realizarea tronsonului Focşani-Bacău din drumul de mare viteză care va lega Moldova de Bucureşti.

Reprezentanţii CNAIR au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru tronsonul respectiv cu firma CONSITRANS S.R.L., care a câştigat licitaţia încă din luna august. Valoarea contractului este de peste 20 de milioane de lei fără TVA, iar durata de prestare a serviciilor este de 24 luni de la data de începere a contractului.

Sursa de finanțare a acestui contract este europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și Bugetul de Stat. În septembrie, CNAIR a semnat contractele de elaborare a studiilor de fezabilitate şi proiectelor tehnice pentru tronsoanele Ploieşti – Buzău și Buzău – Focșani din viitoarea şosea de mare viteză care va lega Capitala de Moldova. „Drumul de mare viteză” Ploieşti – Paşcani, cu o lungime de circa 330 de kilometri, a fost împărţit în patru secţiuni, Ploieşti-Buzău, Buzău – Focşani, Focşani – Bacău şi Bacău – Paşcani.

Valoarea estimată a contractelor pentru studiile de fezabilitate şi proiecte tehnice aferente celor patru tronsoane se ridică la circa 111 milioane de lei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.