A fost stabilit constructorul Complexului Balnear de Tratament de la Vizantea Livezi

0
6797

A fost stabilit constructorul Complexului Balnear de Tratament din comuna Vizantea–Livezi. Compania Națională de Investiții a stabilit cine se va ocupa de investiția estimată la valoarea de 39 de milioane de lei. La începutul lunii noimebrie 2020, CNI a a scos la licitație contractul pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru „Construire bază de tratament în satul Vizantea-Mănăstirească, comuna Vizantea-Livezi”. Chiar dacă a fost stabilit constructorul, procedura de achiziție publică nu este încă finalizată, deoarece urmează o perioadă în care ceilalți participanți la licitație pot depune contestații.

”Urmează zece zile de contestații și dacă totul merge bine și nu se depun contestații putem spune că avem certitudinea că lucrurile vor începe efectiv anul acesta. Totodată, Primăria Vizantea – Livezi a demarat procedurile pentru promovarea unor Hotărârii de Guvern esențiale pentru implementarea acestui proiect. O Hotărâre a fost deja aprobată, iar astăzi am găsit sprijin pentru adoptarea celorlalte două. Facem pași mici, dar siguri, în direcția bună. Eu sunt optimist și timpul ne va arăta că suntem pe drumul cel bun. Chiar și în cel mai negru scenariu lucrurile nu pot fi decât întârziate, în niciun caz stopate”, a transmis primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciobotaru. Potrivit datelor din caietul de sarcini, viitoarea bază de tratament va avea trei corpuri de clădire, fiecare cu propriul regim de înălțime și destinație. Astfel, corpul C1 – baza de tratament propriu-zisă, va avea un regim de înălțime Ds+P+1E și va avea o suprafață construită de 1.131,78 mp (2.921,54 mp suprafața desfășurată), corpul C2 – spațiile de cazare pentru tratament balnear și recuperare, va avea un regim de înălțime Ds+P+2E (suprafață construită – 631,13 mp, suprafață desfășurată – 2.247,58 mp), în timp ce clădirea C3 – vestiare bazin tratament în aer liber, va avea doar parter, o suprafață construită de 266,30 mp și o suprafață desfășurată de 166,30 mp. Baza de tratament din comuna Vizantea-Livezi va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament şi 60 de locuri de cazare, iar durata de realizare a investiției este de 26 de luni, din care 24 de luni pentru execuție și 2 luni pentru proiectare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.