A luat ființă Centrul Județean de Excelență, instituție ce se va ocupa cu pregătirea elevilor capabili de performanță

1
330

Începând din acest an școlar, și la nivelul județului nostru a luat ființă Centrul Județean de Excelență, organism care va funcționa în sediul și sub coordonarea Inspectoratului Școlar Vrancea. La conducerea noii instituții a fost numit profesorul Dănuț Popoiu, dascăl de matematică la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Centruleste finanțat din bugetul Ministerul Educației însă poate primi și bani din donații și sponsorizări, așa cum prevede legea. În principal, activitatea instituției se va ocupa cu pregătirea elevilor de gimnaziu și liceu capabili de performanță, în cadrul unitățile școlare și în baza unui parteneriat încheiat între acestea și directorul centrului. „Traversăm o perioadă foarte dificilă generată de pandemie, de aceea  activitatea de pregătire va începe,  probabil, în luna noiembrie, chiar dacă vom lucra on line. În constituirea grupelor,vor avea prioritate, disciplinele care au concursuri naţionale şi internaţionale și  la care elevii  din judeţul nostru au obținut rezultate deosebite în anii trecuţi, dar, în egală măsură,  vom acorda atenție  şi activităților interdisciplinare şi transdisciplinare.  Întregul nostru efort se va îndrepta  către asigurarea tuturor resurselor necesare în vederea obținerii performanţei. Sunt convins că împreună, elevi și profesori, vom face din Centrul de Excelență Vrancea un punct de referință”, a precizat directorul Centrului de Excelență, profesorul Dănuț Popoiu.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Atât timp cât nu există nici măcar la nivel de idee un mecanism prin care sumele investite să fie recuperate acest proiect este o risipă de resurse publice. Cei pregătiți în acest centru vor opta pentru străinătate, vor produce profit pentru companii străine iar România, respectiv Vrancea, se va alege doar cu pierderile. Atât în comunism cât și în capitalismul dezvoltat aceste mecanisme financiare există. Haosul care caracterizează funcționarea societății românești nu poate duce decât la faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.