Abonamentele elevilor navetişti vor fi decontate integral din a doua parte a lunii decembrie

0
166

Abonamentele elevilor navetişti emise din 23 noiembrie vor fi decontate integral în a doua parte a lunii decembrie, la tarife ce pot fi între cel mult 10 lei pentru distanţa minimă de trei kilometri şi 174 de lei pentru distanţa de 50 de kilometri. Operatorii de transport care emit abonamente pentru elevi la preţuri care depăşeste aceste tarife pot fi amendaţi.

Ministerul Educaţiei a anunţat că decontarea integrală a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu se aplică începând cu 23 noiembrie, când au intrat în vigoare noile prevederi legislative.

Sumele pe kilometru percepute în transportul rutier şcolar trebuie să se încadreze în valorile prevăzute în Hotărârea Guvernului 863/2016. Astfel, tarifele maxime pentru abonamentele acordate elevilor pot fi de la 10 lei (fără TVA) pentru distanţa minimă de trei kilometri la 174 de lei pentru distanţa maximă de 50 de kilometri.

Abonamentul se emite şi se decontează pe distanţa dintre localitatea de domiciliu a elevului şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ. Abonamentele emise la preţuri care depăşeste aceste tarife constituie contravenţie a operatorilor de transport.

Pentru decontarea abonamentelor, între 1 şi 4 ale lunii curente elevii depun abonamentele emise pentru luna precedentă, între 5 şi 8, şcolile transmite datele la inspectoratul şcolar judeţean, iar în zilele de 9 şi 10, inspectoratul şcolar transmite datele la Ministerul Educaţiei, care virează fondurile necesare efectuării plăţilor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, unităţile de învăţământ decontează doar abonamente lunare, nu şi bilete emise zilnic în contul unui abonament. Decontarea abonamentelor se face numai pentru perioada cursurilor, nu şi pentru zilele în care elevii sunt în vacanţă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.