Accidente mai puține în acest an față de 2016

0
124
Un bilanț al Poliției Rutiere Vrancea arată că numărul accidentelor grave de circulație produse pe raza județului a scăzut considerabil în acest an față de 2016.

Astfel, potrivit raportului, în primele 8 luni ale anului s-au înregistrat cu 15 accidente grave de circulatie mai puține față de perioada similară a anului 2016, soldate cu minus 5 persoane decedate și minus 11 persoane rănite grav. Principalele cauze de producere a accidentelor de circulație au fost abaterile săvârșite de pietoni (traversare neregulamentară, deplasarea pe partea carosabilă, traversarea pe marcajul rutier la culoarea roșie a semaforului), viteza neregulamentară sau neadaptată și abaterile bicicliștilor.

În aceeași perioadă, polițiștii rutieri au desfășurat de 81 acțiuni folosind autospecialele dotate cu aparatura Radar și au aplicat 35950 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legislației privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 13825 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În 8 luni, pe raza județului Vrancea au fost reținute 4368 permise de conducere, față de 3250 de conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h, iar alți 304 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here