Acțiunile pe linia Covid continuă: sute de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție | Polițiștii recomandă vrâncenilor să nu se expună la riscuri

0
120

Polițiștii vrânceni, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, continuă activitățile în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19, în zonele aglomerate, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Bilanțul ultimelor 72 de ore de acțiuni de verificare cu efective mărite cu participarea a aproximativ 600 de forţe ale poliției, jandarmeriei, pompierilor și poliției locale arată că în continuare regulile nu sunt respectate. Și, chiar dacă oamenii legii nu își propun să dea amenzi, ci încearcă să meargă pe prevenție, bilanțul verificărilor arată că peste 300 de vrânceni s-au ales cu sancțiuni după ce s-a descoperit că nu respectau obligația de a purta masca de protecție.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii vrânceni, jandarmii și polițiștii locali au aplicat 373 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.100 lei, din care 323 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/ izolarea. Au fost verificate 1.816 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 401 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 270 de mijloace de transport, din care 189 mijloace de transport public în comun. Conducătorii tuturor autovehiculelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport, să nu se expună la riscuri.

*Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, transmit polițiștii vrânceni.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.