Activitate intensă în zona seismică Vrancea. Duminică au avut loc 3 CUTREMURE

0
466

Serie de cutremure în zona seismică Vrancea. Duminică, trei cutremure s-au produs în zona cu cea mai mare activitate seismică din România.

Ultimul dintre ele s-a produs duminică, la ora locală 15:46 având o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter. Conform seismologilor epicentrul cutremurului a fost în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Seismul a avut o intensitate în zona epicentrala II pe scara Mercalli și s-a produs la o adancime de 148 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (33 km), Târgu Secuiesc (48 km), Vălenii de Munte (55 km), Săcele (55 km), Sfântu Gheorghe (57 km).

Tot duminică, zona Vrancea a mai produs două cutremure de intensități diferite, unul la ora 1:54, cu o magnitudine de 2,8 grade Richter, la o adâncime de 107 km, și cel de-al doilea la ora 8:00, cu o magnitudine de 3 grade Richter, la o adâncime de 130 de kilometri.

În luna martie, în Romania, au avut loc 16 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 si 4, dintre care 14 în zona seismică Vrancea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.