Activitate seismică intensă în localitatea Izvoarele din județul Galați

0
273

cutremure-galati

Trei seisme au avut loc, marți, în apropiere de localitatea Izvoarele din județul Galați. Conform Institutului Național de Fizică a Pâmântului (INFP), seismele s-au înregistrat în cursul zilei de marți, 27 octombrie, și au avut o intensitate cuprinsă între 2 grade și 3,1 grade pe scara Richter.

Primul seism a fost înregistrat de seismologi la ora 10:17, la o adâncime de 14 kilometri, cu o magnitudine de 2,2 grade Richter. Cel de-al doilea seism, înregistrat la 13:08 a fost mai puternic. Acesta din urmă a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 6 km. La numai o oră distanță, pământul în zonă s-a mișcat din nou, de această dată cu o intensitate mai mică decât precedentele.

Zona seismică din județul Galați a devenit cunoscută după valul de cutremure care a îngrozit locuitorii comunei Izvoarele. Miscările tectonice de acum doi ani, când au fost înregistrate peste 300 de cutremure, au pus probleme serioase locuințelor din zonă. Specialiștii seismologi afirmau la acea vreme, că în zona respectivă există o falie seismică care s-a reactivat producând cutremure de adâncime mică.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.