Activitățile informativ-preventive în rândul tinerilor din comuna Pufești | Polițiștii vrânceni au vorbit despre riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive

0
83

Pentru ca toate planurile de vacanţă să fie împlinite, iar la finalul acesteia amintirile să fie doar pozitive şi plăcute, poliţiştii desfăşoară și în ultimele zile de vacanță întâlniri şi activităţi interactive cu minorii prezenți la evenimente, pentru a interacţiona cu ei şi pentru a le oferi sfaturi de vacanţă cât mai pe înţelesul lor.

Astfel, sâmbătă, polițiștii au desfășurat activități de prevenire cu elevii din comuna Pufești, la manifestările prilejuite de zilele comunei. Activitățile informativ-preventive pentru informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe psihoactive dar și pentru siguranța rutieră s-au desfășurat începând cu ora 19.00. Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au derulat pe toată perioada vacanței astfel de activităţi interactive cu toate categoriile de elevi, temele principale fiind prevenirea consumului de alcool dar şi de substanţe psihoactive, prevenirea bullyingului, a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, probleme legate de plecările voluntare, siguranţa pe internet, răspunderea penală şi siguranţa rutieră.

Elevii au fost informați cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, despre consecințele care decurg în urma consumului de substanțe psihotrope, respectiv alterarea relațiilor cu familia, cu prietenii ori despre efectele dăunătoare asupra sănătății, dar și despre adoptarea unor comportamente distructive. De asemenea, în zona comunei Pufești au fost prezenți și polițiștii rutieri, care au asigurat fluidizarea traficului rutier, pentru prevenirea blocajelor și producerea accidentelor rutiere. Astfel de activităţi de informare şi prevenire vor fi desfăşurate şi în zilele următoare. Poliţiştii vor continua să se întâlnească cu elevii în ultimele zile de vacanță, în zonele de agrement, parcuri, cu ocazia unor evenimente sau manifestări culturale, dar şi cu părinţii acestora, pentru a pregăti un început de an școlar în siguranță. (comunicat IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.