ACUM: Judecătorii Tribunalului Vrancea intră în grevă!

0
218

Adunarea generală a Judecătorilor, întrunită azi la nivelul Tribunalului Vrancea, a decis suspendarea ședințelor de judecată, începând de mâine. Magistrații nu vor mai jueca decât cauzele urgente, cum sunt cele în care se iau decizii cu privire la arestarea preventivă a infractorilor.

„În data de 21 ianuarie 2020, la nivelul Tribunalului Vrancea s-a întrunit Adunarea Generală a Judecătorilor, urmare a convocării dispuse de Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Vrancea a hotărât următoarele:

  • Exprimarea unui punct de vedere ferm, în sensul menţinerii dispoziţiilor legale care consacră pensiile de serviciu pentru magistraţi şi personalul auxiliar de specialitate, faţă de iminenta abrogare a acestor dispoziţii, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor;
  • Susţinerea demersurilor personalului auxiliar de specialitate pentru menţinerea dreptului la pensie de serviciu;
  • Suspendarea activităţii de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, începând cu data de 22 ianuarie 2020”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Vrancea.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.