ACUM! Managerul Spitalului Județean, dus la Secția de Infecțioase a unității pe care o conduce

1
1299

Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, a fost preluat cu o ambulanță din pensiunea de pe Comisia Centrală, acolo unde se afla din momentul în care a fost depistat pozitiv cu COVID-19. La unitatea de cazare a ajuns un echipaj de poliție, iar Mîndrilă a fost la unitate medicală pe care încă o conduce. Managerul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, desemnată pentru îngrijirea pacienților pozitivi.

Deși multe cadre medicale se află în această unitate hotelieră, iar o parte dintre cei declarați pozitivi au ales să stea la domiciliu, doar scandalul din jurul managerului a escaladat azi, după declarațiile ministrului Sănătății.

În această dimineață, Nelu Tătaru afirma la B1 TV că, din informațiile care i-au fost puse la dispoziție de către prefectură, managerul Mîndrilă ar fi luat la hotel documente și laptopuri. Posibil să fi făcut aceasta pentru a-și continua activitatea chiar și departe de spital, însă disensiunile dintre PSD și PNL pe plan local caută un vinovat.

Dacă până acum informațiile oficiale dădeau ca sigure cazuri de îmbolnăvire doar în rândul personalului medical și militar din județ, a fost nevoie de prezența ministrului la televizor pentru a afla că, de fapt, în municipiu avem COVID-19 și în structurile MAI. De așteptat, de altfel, dat fiind că vorbim de oameni aflați în linia 1.

La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat și la Spitalul Județean. La Spitalul Județean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit.

Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situația medicală, cât și managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Județean Focșani.

Dacă vrem să punem bazele unei activități medicale în Spitalul Județean, vom merge pe o conducere militară. Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri… Ei trebuie să fie internați pentru a fi supravegheați. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacții”, a declarat Nelu Tătaru, pentru B1 TV.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie sa invete si acesti baroni si marchizi,,,aristocratia,, parata a puterii care se vrea vesnica,sa invete ca legea este lege pentru toti,si nu se face troc,ca la piata…da rau la vulg,adica prostime…de aici nuntile in strada,muzica data la refuz,sa ti sparga timpanele si balaoachesi gata sa sara la bataie la politisti…,,aristocratii,, sunt primii infractori,prost exemplu pentru amaratii care se uita peste gard in cimitir,sau slujba de la biserica…sunt oare,oameni si supraoameni????CARE MOR PRIMII????

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.