ACUM: Patru dintre bărbații acuzați de camătă și șantaj au primit mandate de arestare!

0
1051

Judecătoria Focșani s-a pronunțat în urmă cu câteva momente în dosarul în care procurorii solicitau arestarea preventivă a cinci bărbați, cercetați pentru infracțiunile de camătă și șantaj. Cei cinci sunt acuzați că acordau împrumuturi bănești, în special administratorilor de societăți comerciale, iar în caz de neplată recurgeau la amenințări și chiar la acte de violență. Dobânzile percepute de aceștia erau undeva între 15% și 35%, sumele împrumutate ridicându-se la 300.000 de euro. Din informațiile noastre, cel mai mare prejudiciu reclamat de una dintre părțile vătămate ar fi de 200.000 de euro. În această seară, instanța a dispus arestarea a patru dintre inculpați, în timp ce al cincilea a fost plasat sub control judiciar. Soluția nu este însă definitivă, ea putând fi atacată la tribunal.

Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. 1. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: C. A. – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, șantaj şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.06.2020 şi până la data de 09.07.2020, inclusiv; M. V. – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi camătă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.06.2020 şi până la data de 09.07.2020, inclusiv; A. T. – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi camătă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.06.2020 şi până la data de 09.07.2020, inclusiv; C. I.– cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data executării. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă.

2. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, privind arestarea preventivă a inculpatului C. K. – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă, aflat în stare de libertate la m omentul pronunţării. …ia faţă de inculpatul C. K. măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10.06.2020, până la data de 08.08.2020. …pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. …pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească raza mun. Focşani, jud. Vrancea, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi; – să nu se apropie de persoanele vătămate şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. …stabileşte ca organ de supraveghere IPJ Vrancea – Biroul Supravegheri Judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în încheierea judecătoriei.

Azi toată ziua, zona Tribunalului Vrancea a fost plină de rude și susținători ai celor cinci bărbați. Abia după aflarea soluției aceștia au început să se risipească pe la casele lor.

Acțiunea în urma căreia au fost arestați cei patru dintre inculpați a pornit în forță ieri, cu mai multe percheziții. „Au fost efectuate 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Focșani, ocazie cu care au fost identificate și indisponibilizate 5 autoturisme în valoare totală de aproximativ 40 000 euro, sumele de 21 500 euro și 19 100 lei, bijuterii, o armă de vânătoare deținută ilegal, mai multe arme și mai multe obiecte ascuțit -tăietoare.

În fapt, în perioada noiembrie 2019-iunie 2020, polițiști au documentat activitatea unei grupări infracționale nestructurate ai cărei membri se ocupau cu săvârșirea de infracțiuni de camătă și șantaj, constând în acordarea de împrumuturi bănești la diferite persoane, în special administratori de societăți comerciale, sume pentru care percepeau dobânzi între 15%-35% pe lună, iar în cazul neachitării recurgeau la amenințări cu acte de violență. Sumele împrumutate au fost estimate la aproximativ 300 000 euro”, precizau polițiștii ieri.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.