Acuzații grave ale consilierului Bîrsan: “Cineva din administrație mi-a oferit mită, o sumă cu cinci zerouri, în euro”

0
286

Costel Bîrsan, reprezentant al UNPR în Consiliul Local Focșani și unul dintre cei mai vocali consilieri, poreclit și “Gică contra”, face acuzații extrem de grave. El a declarat într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Vrancea (deși face parte dintr-un partid care, teoretic, e în grupul PSD-ALDE), că s-a încercat mituirea sa pentru a vota favorabil un proiect. Bîrsan este cel mai mare opozant din Consiliul Local. Nu de puține ori, atunci când PNL nu a avut de obiectat la anumite proiecte, el a fost singurul care a votat împotrivă ori s-a abținut.

“S-a încercat mituirea mea cu o sumă cu 5 zerouri, în euro. Bineînțeles că am refuzat. Au încercat să mă intimideze, au încercat să mă șantajeze. Nu a ținut și nu va ține niciodată în ceea ce mă privește. Nu pot fi șantajat, nu pot fi mituit, nu pot fi speriat. Să-și ia gândul că cineva va reuși vreodată cu asemenea metode să mă determine să-mi schimb opinia și caracterul”, a declarat Costel Bîrsan.

Afirmaţiile sale sunt cu atât mai grave cu cât Costel Bîrsan este soţul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Victoria Bîrsan, adică partenerul de viaţă al unui om care luptă tocmai împotriva unor fapte de acest fel. Întrebat de jurnalişti cine a vrut să-l mituiască, Bîrsan a refuzat să spună vreun nume, mulţumindu-se doar că a fost vorba despre o persoană din administraţie. Nu a zis dacă e vorba de administraţia locală sau judeţeană, dar a plusat, afirmând că i s-a propus inclusiv funcţia de viceprimar al municipiului în schimbul votului său din Consiliul Local. Așa-zisa tentativă de mituire nu a ajuns în atenția procurorilor, susține Bîrsan, pentru că ar fi avut loc fără martori. Cu alte cuvinte, afirmațiile sale pot fi doar vorbe aruncate în vânt, atâta timp cât nu are dovezi și nu face publice alte detalii.

“Nu vă pot spune un nume, dar vă spun contextul. Este vorba despre acel proiect cu reabilitarea instalațiilor termice din cartierul Bahne, unde era o valoare de investit de 15-16 milioane de euro. (…) Nu pot face o plângere la Parchet pentru că discuția respectivă a avut loc între patru ochi, între mine și acea persoană, fără martori, fără nimic. (…) Mi s-a oferit această sumă de bani pentru trecerea proiectului. Eu am refuzat și am să refuz mereu pentru că primează interesul cetățenilor. Am mai fost abordat și în alte dăți, mi s-a oferit funcția de viceprimar și alte funcții”, a mai spus Bîrsan.

Mai multe întrebări rămân fără răspuns. Printre ele și întrebarea: de ce, dacă încercarea de mituire ar fi avut loc în iarnă, Costel Bîrsan a povestit despre ea abia acum?

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.