Administrația locală din Adjud pregătește locurile de joacă pentru copii în cadrul unui proiect derulat pe bani europeni

0
503

În perioada următoare, administrația locală din Adjud are în vedere reabilitarea mai multor locuri de joacă din oraș, activitate ce va consta în reparații și dotare cu mobilier specific. Primăria a încheiat deja un contract cu o societate din județul Prahova, LAVITEX PROD, care va asigura serviciile de reparații ce vor costa aproape 6.000 de euro fără TVA, adică 29.000 de lei din bugetul propriu. Acești bani vor asigura lucrările din parcul aflat în zona gării, respectiv înlocuirea unor elemente de lemn, vopsirea structurilor metalice etc. Aceeași firmă se va ocupa și de dotarea cu mobilier a mai multor spații pentru cei mici. Contractul încheiat de municipalitate se ridică la 87.539 lei fără TVA, adică aproximativ 18.000 de euro, sumă ce provine din fonduri europene. În mare se are în vedere achiziționarea de balansoare, leagăne, un carusel, un tobogan și diverse figurine. Deși în Adjud par să fie destule locuri de joacă, multe dintre acestea necesită o reamanajare și utilare cu obiecte conform normelor Uniunii Europene. De altfel, edilul Constantin Armencea a recunoscut că inițial realizarea unor asemene locuri de joacă nu prea a fost în ton cu prevederile legale și tocmai din acest motiv s-a luat măsura reabilitării acestora.

locuri de joaca adjud - Administrația locală din Adjud pregătește locurile de joacă pentru copii în cadrul unui proiect derulat pe bani europeni„Reabilităm toate locurile de joacă din Adjud, avem contract cu o firmă care ne-a adus deja mobilierul și mai amenajăm unul nou pentru creșa de copii. Trebuie să intrăm în legalitate pentru că cei de la OPC ne-au cerut ca aceste locuri să fie agreate de cei mici, adică sunt niște condiții impuse de lege pe care nu le-am respectat la un moment dat. Acum intrăm în legalitate, le și reparăm… parcurile au fost închise în această perioadă și ne străduim să le dăm în folosință cât mai repede, adică sperăm să le reabilităm în cel mult o săptămână”, ne-a spus primarul Constantin Armencea. De fapt, pe lângă reabilitarea spațiilor destinate recreerii copiilor din Adjud se are în vedere, așa cum am amintit anterior, și dotarea cu mobilier însă proiectul pe bani europeni este mult mai amplu. Dacă toate reparațiile vor ajunge undeva la 230.000 de lei, proiectul ce cuprinde locuri de joacă, amenajare și înființare parcuri, reabilitarea unor școli etc. se duce la 3,6 milioane lei.

 „În Adjud sunt locuri de joacă  dar avem un proiect pe Axa 3 – îmbunătățirea calității vieții – unde mai înființăm un loc de joacă în zona judecătoriei cu locuri de joacă foarte multe, la Adjudul Vechi avem prins încă unul, cu tot ce trebuie pentru copiii de acolo, în parcul central avem o zonă de fitness pentru adulți și încă un loc de joacă și în zona salcâmilor, la spital, mai avem un părculeț. Pentru reparații vom folosi bani din bugetul instituției (230.000 de lei) iar pentru dotări și înființarea de noi părculețe accesăm fonduri europene. Este un proiect amplu în valoare de aproximativ 3,6 milioane de lei dar suntem în faza de precontractare dar sper ca în iulie să semnăm contractul de finanțare. Aici intră și reabilitarea școlilor, parcul central…”, ne-a lămurit edilul municipiului Adjud, Constantin Armencea.

loc de joaca Adjud - Administrația locală din Adjud pregătește locurile de joacă pentru copii în cadrul unui proiect derulat pe bani europeni

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here