Administrația Misăilă și principiul „Betonați, betonați și iar betonați!”

1
1272

Când întreaga Europă se luptă pentru extinderea spațiilor verzi în marile și micile orașe, în Focșani administrația locală nu știe cum să mai tragă câte un petec de beton pe unde apucă. Edilul Cristi Misăilă pare să aibă o pasiune ascunsă pentru ciment, ținând cu morțiș să demonstreze cu orice prilej urbanistic că este băiat de asfalt. În condițiile în care Focșaniul nu îndeplinește nici pe departe suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor, viziunea celor ce conduc urbea se limitează la soluții arhitecturale ce implică doar la a spori în neștire suprafețele betonate din oraș. Marele plan de refacere a Parcului Bălcescu, singura zonă din oraș care mai aducea cât de cât cu un spațiu adecvat pentru petrecerea timpului liber, la umbra binefăcătoare a copacilor, pare să semene cu un hipodrom. Mai știi, poate că după exemplul lui Ștefan Mandachi, care a făcut 1 metru de autostradă pentru a atrage atenția autorităților, Cristi Misăilă vrea să construiască și el un minicircuit pentru Formula 1. Se poate vedea din imagini cum aleile au fost lărgite în dauna spațiului verde, proporția între betoane și verdeață putând ajunge la finalul proiectului la 70-30%.

În caz că primarul își va arunca ochii pe articolul nostru, postăm mai jos câteva imagini cu unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară, anume Subarini din municipiul Sibiu. E drept, terenul permite așa ceva și acolo, dar să nu uităm cum superba noastră Grădină Publică de altădată a fost mutilată îngrozitor, ajungând, peste ani, să arate în modul jalnic de acum. Să nu mai vorbim de Piața Unirii, care avea un aspect mult mai elegant pe timpul odioasei dictaturi.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

1 COMENTARIU

  1. Wow, a observat și presa focșăneană ce se întâmplă în centrul Focșaniului, și doar după 1 an de când se taie în neștire în parcul Bălcescu. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Oricum se pare că sunteți singurii care ați observat, ceilalți sunt exclusiv ocupați cu diverse pupături în cur, PNL sau PSD, după caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.