Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează concurs pentru 14 posturi de preot şi 12 de medic. Angajări se fac și la Focșani

0
1311

Penitenciarul Focsani - Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează concurs pentru 14 posturi de preot şi 12 de medic. Angajări se fac și la Focșani

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) organizează concurs pentru 14 posturi vacante de preot şi 12 posturi de medic specialist medicină generală/medicină de familie în sistemul penitenciar.

ANP a scos la concurs, luni, 14 posturi de preot pentru Penitenciarele Arad, Bacău, Bistriţa, Bârcea Mare, Colibaşi, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Miercurea Ciuc, Poarta Albă, Ploieşti, Satu Mare, Penitenciarul- Spial Dej şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova.

Conform unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei, se pot înscrie la concurs preoţii ortodocşi hirotoniţi cu minim doi ani vechime în activitatea pastorală, care nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii cinci ani şi care au binecuvântare din partea ierarhului titular al Arhiepiscopiei sau Episcopiei în teritoriul căreia se află unitatea penitenciară pentru care candidează.

De asemenea, candidaţii trebuie să mai îndeplinească o serie de condiţii generale şi specifice, printe care să respecte prevederile canonice cu privire la clerul din sistemul naţional de apărare şi ordine publică şi să aibă cunoştinţe de operare pe calculator: nivel I.

Potrivit anunţului, printre “principalele abilităţi, calităţile şi aptitudini” ce vor fi avute în vedere la selecţia preoţilor din penitenciare se numără: nivel intelectual peste mediu; bune abilităţi de comunicare şi relaţionare; stabilitate emoţională (abilitatea de a-şi menţine echilibrul emoţional în situaţii de stres fără a prezenta manifestări extreme şi neconcordante cu situaţia); adaptabilitate la situaţii noi, flexibilitate; rezistenţă crescută la frustrare şi la lucrul în condiţii de stres prelungit, integritatea morală.

Candidaţii îşi pot depune dosarele la sediul unităţii care scoate postul la concurs, până pe 29 decembrie, ora 15.00, documentele necesare înscrierii fiind afişate pe site-ul ANP. Ulterior, după expirarea termenului de depunere a dosarelor, preoţii înscrişi la concurs vor susţine testarea psihologică la sediul Serviciului Psihologia Personalului din Bucureşti, iar dacă vor fi declaraţi “admis” vor susţine ulterior un interviu, o probă practică de verificare a abilităţilor de utilizarea calculatorului şi o probă scrisă pentru examinarea cunoştinţelor teoretice.

Concursul se va desfăşura la sediul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, iar taxa de participare este de 70 de lei.

ANP a mai scos la concurs şi 12 posturi de medic specialist medicină generală/medicină de familie pentru Penitenciarele Bacău, Botoşani, Bârcea Mare (Deva), Focşani, Mărgineni, Miercurea Ciuc, Tulcea, Vaslui, Găeşti, Arad, Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti şi Centrul de Reeducare Târgu Ocna. Documentele necesare înscrierii la concurs şi condiţiile de participare au fost afişate pe site-ul instituţiei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.