Admitere 2022 la școlile de poliție, jandarmi și pompieri | 2.880 de locuri disponibile pentru absolvenții de liceu

0
207

Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe data de 4 noiembrie la o nouă sesiune de admitere în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la sesiunea de admitere programată pentru perioada octombrie – decembrie 2022 sunt scoase la concurs 2.880 de locuri.

Locurile sunt repartizate astfel:

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1.340;
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300;
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea – 240;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350;
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350;
  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300.

Cei interesați pot depune cererile de înscriere până în data de 4 noiembrie 2022 la unităţile de recrutare, potrivit specialității pentru care optează: poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri. Apoi, candidații trebuie să depună documentele solicitate la dosarul de recrutare până la data de 17 noiembrie 2022. Evaluarea psihologică a candidaţilor se organizează în paralel cu perioada de înscriere și până la data de 11 noiembrie 2022.
Examenele vor consta în evaluarea cunoștințelor teoretice și evaluarea performanței fizice. Proba de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 23-29 noiembrie 2022, în timp ce proba de evaluare a cunoștințelor are loc în data de 10 decembrie 2022.
Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate la sediul unităților de învățământ și postate pe site-urile oficiale ale acestora până la data de 25 ianuarie 2023. Toate informațiile necesare persoanelor interesate să devină polițist sau cadru militar în MAI sunt postate pe site-ul oficial al ministerului, al inspectoratelor generale, precum și al unităților de învățământ din lista de mai sus. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.