“Adoptă un brad de Crăciun”- acțiune lansată de Consiliul Județean pentru copiii din centrele de plasament din Vrancea

0
436

brazi-romsilva

Acțiune lăudabilă a autorităților din Vrancea. Vineri, 18 decembrie, în PIața Unirii din Focșani vor fi amplasați 25 de brazi  iar vrîncenii sunt așteptați să-i împodobească și să lase cadouri pentru copiii sărmani din centrele de ocrotire social de pe raza județului.  Atât brăduții cât și cadourile vor ajunge la copiii fără părinți din centre și le vor face, cu siguranță, sărbătorile de iarnă mai frumoase.

Totul se desfășoară în cadrul acțiunii intitulate: “Adoptă un brad de Crăciun”, acțiune menită a aduce măcar un gram de bucurie pe chipurile și în sufletele copiilor orfani, abandonați în centrele de plasament din Vrancea.

„Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase momente ale anului, iar copiii sunt cei care se bucură cel mai mult de acestea. Dar nu toți copiii au șansa unei familii, a unui loc pe care să îl numească «acasă». Unii dintre acești copii sunt cei aflați în sistemul de protecție a copilului din Județul Vrancea, iar eu vreau să vă lansez o provocare! Haideți să le arătăm că în aceste momente speciale ne gândim la ei, să îi facem să simtă căldura din sufletele noastre, haideți să-i facem fericiți! În data de 18 decembrie voi amplasa, în Piaţa Unirii din Focșani, 25 de brazi pe care vă invit să îi ornați pentru orfani. Dar, așa cum este lăsată tradiția, sub fiecare brad ornat ar trebui să existe și un cadou de la moșu’. De ce să nu reluăm și în acest an obiceiul de a oferi un cadou micuților din Vrancea care au probleme sociale atât de grave încât moșu’ nu ajunge pe la ei?” a transmis președintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Totodată, pe 16 decembrie va fi amplasată Tolba lui Moş Crăciun: „Anul acesta am hotărât să oferim celor mici doar rechizite școlare, cărți și jucării pe care vă rugăm să le ambalați frumos. Și, pentru că vrem ca toții copiii să știe cine sunt cei care s-au gândit la ei, la Tolba lui Moș Crăciun veți găsi câte o steluță dublă cu numele copilului pe ea.

O steluță o veți primi dumneavoastră când veți pune cadoul în tolbă, iar pe cealaltă steluță, lângă numele copilului vă veți scrie numele și apoi îl veți lipi pe cadou. Așa vom fi siguri că numele dumneavoastră va ajunge în sufletul și pe buzele copilului pe care îl veți face fericit în noaptea magică a Crăciunului. Vă mulțumesc că sunteți buni, darnici și mereu gata să ajutați”, mai spune preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.